Edi Iordănescu (43 de ani), ultima dată antrenor la FCSB, este favorit pentru a prelua naționala României și s-a aflat sâmbătă la sediul Federației, la negocieri cu șeful FRF.
UPDATE ora 19:45 - Mihai Stoichiță a vorbit cu presa: „Marți urmează să fie acordul final”
„În principiu, am pus la punct toate treburile. Marți urmează să fie acordul final. Contractele sunt confidențiale. Nu pot să vă spun nici ce am vorbit cu Loți, nici ce am vorbit cu Edi.
Lucrurile vor fi limpezi când voi vedea contractul semnat și ștampilat. Credeți că numai treburile astea le am, să stau în discuții și negocieri?! Mai sunt și altele de rezolvat. Eu zic că marți se va finaliza (n.r. discuția cu Edi Iordănescu). Nu pot da un procent acum. Obiectivul e Campionatul European. Se va prelungi automat un eventual contract, dacă ne calificăm la EURO”, a spus directorul tehnic al naționalei, Mihai Stoichiță.
Acesta a comentat și discuțiile cu alți antrenori, în special cele cu Boloni: „Pe 27 noiembrie a fost prima întâlnire, cu Gică Hagi. După aceea știți. Oricare dintre cei care au fost până acum erau potriviți pentru națională. Nu vreau să reiau ce s-a întâmplat cu Boloni. Loți probabil va organiza o conferință în care își va spune punctul de vedere. Știți deja, au apărut clauzele, n-are sens să le reluăm. Președintele Burleanu a fost mereu în contact cu toți cei care au fost pe acea listă”, a declarat Stoichiță.
Mihai StoichițăUPDATE ora 19:15 - Edi Iordănescu a plecat de la sediul FRF: „Îmi doresc foarte mult”
Edi Iordănescu a părăsit în urmă cu scurt timp sediul Federației. La plecare, acesta nu le-a oferit prea multe detalii jurnaliștilor care au așteptat ore în șir vești. Surse din lumea fotbalului susțin că instalarea sa ar urma să aibă loc marți, după Comitetul Executiv al FRF.
„Ați avut multă răbdare și vă mulțumesc, din păcate încă nu pot să vă spun ceva concret. Iese nea Mihai [Stoichiță] acum și poate să spună mai multe despre poziția Federației. Sunt perspective foarte importante și e posibil să se materializeze. Vedem. Sunt șanse foarte mari, mai multe detalii vă dă nea Mihai, poziția Federației contează cel mai mult. Eu tot ce pot să spun e că îmi doresc foarte mult. De-asta sunt aici.
[Reporter: Ne califici la EURO?] Doamne-ajută! Deocamdată să se oficializeze, după care pot să vă spun mai multe”, a declarat Edi Iordănescu, la plecarea de la FRF.
UPDATE ora 18:30 - Încep discuțiile
La Federație a ajuns și un avocat, pentru a media negocierile Iordănescu - FRF și a se ocupa de contractul noului selecționer.
UPDATE ora 17:35 - Edi, așteptat de Stoichiță
Edi Iordănescu a fost așteptat de Mihai Stoichiță, iar cei doi au urcat în birourile de la etaj ale sediului FRF.
UPDATE ora 17:30 - Edi Iordănescu a sosit și el la Casa Fotbalului
Antrenorul Edi Iordănescu a ajuns la sediul FRF, unde, cu puțin timp înainte, își făcuseră apariția Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Iată imaginile surprinse de reporterii GSP prezenți:
UPDATE ora 17:20 - Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu au ajuns la sediul Federației
Președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță au ajuns la sediul Federației Române de Fotbal.
UPDATE ora 14:15 - Niciun semn dinspre FRF, momentan
Federalii nu au oferit până la această oră nicio informație privitoare la numele selecționerului. Din informațiile GSP.ro, e de așteptat ca acest lucru să se întâmple după ora 16:00.
UPDATE ora 12:45 - Nicio mișcare la sediul FRF deocamdată
Reporterul și cameramanul GSP se află la Casa Fotbalului de la ora 10:30, în încercarea de a afla noutăți despre numirea selecționerului. Până acum, nicio mișcare din partea federalilor.
Marți va avea loc Comitetul Executiv al FRF, când este de așteptat ca numirea noului selecționer să fie oficializată.
Avantajele și dezavantajele lui Edi Iordănescu
Avantaje:
- Deși este tot un reprezentant al noului val, are experiență în antrenorat, la nivel de club;
- Are deja trofee obținute în fotbalul românesc, cucerind cu CFR ultimul titlu și două Supercupe ale României;
- Este fiul lui Anghel Iordănescu, fostul selecționer de succes din istoria fotbalului românesc, care a lucrat și el cu Burleanu la începutul primului mandat ca președinte FRF;
- Nu este un tehnician foarte scump.
Iordănescu ar putea fi selecționerul care să continue unele dintre lucrurile bune făcute de Rădoi și, în același timp, cel care să tempereze anumite excese, pentru că Iordănescu e cunoscut ca fiind un antrenor calculat, prudent.
- Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP
Dezavantaje:
- Nu a mai condus niciodată o echipă națională;
- Tinde să renunțe ușor, la primele conflicte și critici venite dinspre conducere.
Sunt mai degrabă pesimist, eu am spus mereu că la echipa națională trebuie antrenori experimentați, de anvergură, care să fi trecut prin multe situații în carieră.
- Dan Udrea, jurnalist GSP
Cum a picat varianta Ladislau Boloni
Înainte să se oprească asupra variantei Edi Iordănescu, federalii au negociat cu Ladislau Boloni (68 de ani). Boloni a aterizat la București pe 6 ianuarie, pentru a intra în negocieri punctuale cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, și cu directorul tehnic Mihai Stoichiță, în vederea preluării postului de selecționer.
După ultima discuție telefonică Boloni – Burleanu, părțile păreau ca și înțelese, dar FRF nu i-a mai trimis renumitului antrenor varianta finală a contractului. Boloni stă încă în expectativă, la Târgu Mureș, și nu vrea să explice deocamdată nimic, având în vedere că FRF nu i-a transmis oficial că negocierile cu el ar fi picat. I-a dat însă de înțeles clar acest lucru.
Șefii FRF au fost deranjați de atitudinea lui Boloni, care a întârziat să le ofere răspunsul final și nu a mai acceptat întâlniri directe cu președintele FRF. Pe deasupra, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au rămas cu impresia că Boloni nu este o variantă care să se potrivească actualelor planuri ale naționalei.
{{text}}