Tenis

Urcare importantă în clasamentul WTA pentru Sorana Cîrstea după calificarea în optimile Australian Open

+19 Foto
Sorana Cîrstea // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 22 January 2022

Sorana Cîrstea (31 de ani) a urcat pe locul 31 în clasamentul WTA LIVE după victoria din turul 3 al Australian Open, 6-3, 2-6, 6-2 cu Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani). 

  • În optimi, Sorana Cîrstea va juca cu Iga Swiatek (20 de ani, locul 9 WTA), jucătoare care nu a trecut vreodată de faza optimilor la Australian Open, dar care a câștigat Roland Garros în 2020.

Sorana Cîrstea a început turneul de la Melbourne pe poziția 38 în clasamentul WTA. Odată cu calificarea în turul 3, ea își apărase punctele câștigate în 2021, când a fost eliminată de Marketa Vondrousova în aceeași fază a competiției. 

Sorana Cîrstea urcă pe locul 31 în clasamentul WTA LIVE după succesul cu Pavlyuchenkova 

Astfel, Sorana punctează serios în clasamentul WTA prin victoria de astăzi. Ea primește 110 puncte în clasamentul WTA, cu care ajunge pe locul 31 în ierarhia LIVE, cu un total de 1.612 puncte.

O eventuală calificare în faza sferturilor i-ar aduce Soranei alte 190 de puncte, cu care ar ajunge pe locul 28 WTA, peste Camila Giorgi, Veronika Kudermetova și Jil Teichmann!

Pe deasupra, prin victoria de astăzi, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 328.000 de dolari australieni, echivalentul a 235.000 de dolari.

Cu siguranță am simțit că tribunele au fost pline în această seară. Vă mulțumesc pentru sprijin, pentru că ați rămas până la ora asta. Nu știu cât este ceasul, știu că aproape miezul nopții, vă apreciez sprijinul, că v-ați petrecut sâmbăta urmărind tenis. 

E foarte bine să revin în faza optimilor, nu mă pricep foarte bine la statistici, nu știam când am fost ultima dată în optimi. Ca jucător nu te gândești la asta atât de mult, am încercat să mă concentrez doar la mine, pe jumătatea mea de teren. 

Eu și Anastasia de când aveam 14 ani, de mult timp. Trebuie să rămâi atent tot timpul, să joci ca la șah. Trebuie să joci inteligent, nu este vorba doar despre forehand și backhand, cât și de cum gândești. Mă bucur că am reușit să câștig acest meci, este o adversară foarte dificilă.

- Sorana Cîrstea

Mai multe știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.