Tenis

Surprize mari în optimile Australian Open » Două jucătoare din top 10 WTA au părăsit competiția

Maria Sakkari // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 23 ianuarie 2022

Ziua 7 de la Australian Open a „livrat” două mari surprize pe tabloul feminin. Paula Badosa (24 de ani, locul 6 WTA) și Maria Sakkari (26 de ani, 8 WTA) au fost eliminate în faza optimilor!

Seria meciurilor feminine a început cu duelul dintre Madison Keys (26 de ani, locul 51 WTA) și Paula Badosa. Americanca a furnizat o mare surpriză și a eliminat-o pe Badosa, favorita numărul 8, din competiție!

A fost 6-3, 6-1 în favoarea lui Madison, la capătul a doar o oră și 9 minute de joc. Badosa a greșit necaracteristic de mult (10 duble greșeli, 20 erori neforțate) și nu a strălucit nici în ofensivă, reușind doar 10 lovituri câștigătoare.

Fără Paula Badosa în sferturile Australian Open 

Al doilea meci al zilei a fost Barbora Krejcikova - Victoria Azarenka, câștigat de cehoaică, numărul 4 WTA, scor 6-2, 6-2.

În faza sferturilor, Krejcikova o va întâlni pe Madison Keys.

Maria Sakkari, eliminată de la Australian Open!

Meciul #3 a furnizat o nouă surpriză. Maria Sakkari a fost eliminată în două seturi de Jessica Pegula (27 de ani, 21 WTA), scor 6-7 (0), 3-6.

Echilibrul înregistrat pe parcursul primului set, când fiecare dintre cele două jucătoare a reușit două break-uri, iar setul s-a dus în tie-break, s-a spulberat în momentul decisiv. Tie-break-ul a fost câștigat de americancă categoric, 7-0!

Pegula și-a continuat momentul bun și în setul 2, pe care l-a câștigat grație unui break reușit la 2-1.

Ultimul meci al zilei de pe tabloul feminin, Ashleigh Barty - Amanda Anisimova, va stabili adversara Jessicăi Pegula în faza sferturilor.

Celelalte 4 optimi de finală se joacă luni. Printre altele, vor fi în acțiune Sorana Cîrstea și Simona Halep.

De altfel, ediția din acest an a Open-ului australian a avut parte de mai multe rezultate-surpriză. Pe parcurs, au fost eliminate 4 jucătoare din top 10: Garbine Muguruza, Paula Badosa, Anett Kontaveit și Maria Sakkari. Plus Anastasia Pavlyuchenkova (#11), Elena Rybakina (12) Sofia Kenin (13), Naomi Osaka (14) și Cori Gauff (16).

Mai multe știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.