Liga 1

Covid-ul le-a dat puteri oltenilor! Ce spun statisticile, după victoria Universităţii Craiova cu Rapid

Craiova// Foto-IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica

Articol de Andrei Crăiţoiu, Aurelian Botezatu  —  duminică, 23 ianuarie 2022

CS Universitatea Craiova s-a impus în derby-ul cu Rapid, 1-0, punând capăt seriei de șapte meciuri consecutive fără victorie. Statisticile InStat arată că Universitatea a investit mai mult în meci decât giuleștenii. 

Tot cifrele arată că oltenii s-au schimbat în bine comparativ cu ultimul meci acasă din 2021, acel 0-0 cu UTA.

Cifrele meciului, oferite de InStat, îl contrazic pe Iosif

Sâmbătă seară, după fluierul final, Mihai Iosif era negru de supărare: „Noi, Rapidul, am pierdut meciul. Nu l-au câștigat ei, noi l-am pierdut”. Cifrele meciului, oferite de InStat, mai degrabă îl contrazic pe antrenorul giuleștenilor:

Universitatea CraiovaParametruRapid
1Goluri0
227Index InStat209
15Șuturi la poartă8
2Șuturi pe poartă3
4Ocazii2

Săpunaru: „Am fost prea adormiți”

Iosif a acuzat strategia oltenilor, de a face caz pe seama numeroaselor cazuri de COVID-19 din lot, solicitând la un moment amânarea partidei: „Eu ce să vă spun? Nu m-am plâns că am avut 4 absenți azi. La ultimul meci am jucat cu 6 juniori. Nu am ieșit să facem atâta tămbălău”. 

Dacă a fost o strategie a amfitrionilor, fără îndoială le-a reușit. O confirmă nu doar scorul final, ci și căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru: „Ambele echipe au jucat fotbal, dar am primit repede acel gol. Am intrat și noi în meci după golul lui Koljic, însă n-am putut înscrie. E dureros, dar asta este. 

E vina noastră că n-am putut pleca cu un punct de aici. Problema noastră? Am fost prea adormiți de chestia asta cu COVID-ul. Am crezut că vom câștiga fără probleme meciul”.

Nu este fair-play ce spun cei de la Rapid. N-am încercat să adormim pe nimeni, nu am mințit pe nimeni. Am anunțat jucătorii infectați la DSP, totul a fost legal. Am fost îngrijorat de situația noastră la început. Ne-am antrenat, dar am făcut-o în grupe. Este totul diferit, complicat, să stai în carantină. Noi ne-am dorit să amânăm această partidă. 

- Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova

Vacanța a venit la țanc

Mai este însă și un alt aspect. Vacanța de Sărbători a venit de minune pentru juveți. I-a ajutat să rupă și apoi să lase în urmă seria neagră a celor 7 partide fără victorie, 3 eșecuri, 4 remize, din finalul lui 2021. 

Iar lovitura primită de la temutul virus ce bântuie întregul glob a declanșat practic acel mecanism de mobilizare specific în stări excepționale, acel „toți pentru unul, unul pentru toți” predominant mai ales în repriza secundă. Cât de mare a fost diferența între Universitatea din ultimul meci al anului trecut pe „Oblemenco” și cel cu Rapid, de sâmbătă, o arată, clar, tot statisticile InStat:

0-0 cu UTAParametru1-0 cu Rapid
209Index Instat227
1Ocazii4
3Cornere5
9Șuturi la poartă15
0Șuturi pe poartă2
78%Acuratețea paselor84%
2Pase-cheie8
86Baloane pierdute66

E o victorie meritată şi muncită, având în vedere condiţiile în care a fost obţinută. A fost incertitudine mare cu COVID-ul, cu jucătorii pe care îi recuperăm, jucătorii au fost cu pregătirea în salturi. 

- Sorin Cârțu, președinte CSU Craiova

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.