Campionate

Într-un punct critic! Un club de 138 de ani riscă să dispară! Rooney: „Multe inimi se vor frânge”

Derby// Foto-IMAGO / PA Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 23 January 2022

Derby County, club fondat în 1884, ar putea intra în faliment la 1 februarie, dacă nu găsește 5 milioane de lire. „Dispariția lui va frânge multe inimi”, a declarat Wayne Rooney, fostul mare atacant al lui Man. United, actualul manager al „berbecilor”.

Cu opt victorii și 11 egaluri, Derby County ar avea în mod normal 35 de puncte și ar fi pe locul 14 în Championship. Foarte departe de pozițiile 22-24, în zona retrogradării. Dar, din cauza penalizării de 21 de puncte, ocupă penultimul loc. Ultima înfrângere, 1-2 cu Nottingham, a adâncit și mai mult grijile lui Wayne Rooney, managerul „berbecilor”, la doar 36 de ani.

Îi salvează americanii?

Fondat în 1884, în urmă cu 138 de ani, Derby se află într-un punct critic. Aflat în insolvență și trecut sub administrare judiciară în septembrie (cu 60 de milioane de lire datorie, echivalentul a 71,7 milioane de euro), unul dintre cei 12 membri fondatori ai Football League, în 1888, clubul alb-negrilor riscă să intre în faliment dacă până la 1 februarie nu face dovada că are 5 milioane de lire sterline, bani necesari pentru a încheia sezonul. 

A primit recent o ofertă, de 28 de milioane, de la frații americani Adam și Colin Binnie. Ei ar putea salva Derby.

Wayne Rooney: „E un vis pentru copii, o șansă pentru tineri”

„Derby e mai mult decât un club de fotbal. Dă speranță unui oraș întreg. E un vis pentru copii, o șansă pentru tineri. E incredibil că s-a ajuns în această situație. Derby trebuie să rămână în piramida fotbalului. Altfel, vor fi multe inimi se vor frânge”, a fost mesajul lui Rooney. 

VIDEO. Rezumat Nottingham Forest vs. Derby County 2-1

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.