Superreportaje

“N-a fost blat”

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Viorel Vişan, fost jucător la CFR şi la Poli, spune că partida din ‘73 s-a jucat pe teren.

– Domnule Vişan, a fost blat în partida cu Dinamo din 1973?
– Eram foarte tînăr atunci, a­veam 21 de ani. Nu mi s-a părut că am cedat de bunăvoie acel meci. Dar nu pot să ştiu ce au gîndit alţii. Nu înţeleg de ce sînt supăraţi cei de la Craiova. Ne bătuseră cu 3 etape îna­inte de meciul cu Dinamo, cu 4-2.

“Nu au de ce să-şi ceară scuze”
– Dinamo v-a trimis în Ger­mania, pentru a juca împotriva lui Bochum?
– Aşa am auzit. Noi trebuia să jucăm în antepenultima etapă cu Dinamo. Ne-au trimis la Bochum pentru a se amîna meciul, astfel că am ajuns să jucăm cu ei în ultima etapă, cînd Craiova evolua îm­po­triva lui UTA. A fost un meci fan­tastic la Bochum, o echipă tare în Bundesliga atunci, pe nocturnă, cu un Adam extraordinar. Cine nu îşi do­rea o deplasare în Occident atunci? A fost prima deplasare a CFR-ului. De-abia am aşteptat să mergem.

– Cei de la CFR ar trebui să ceară scuze Craiovei?
– Nu, sigur că nu. De ce să-i ceară scuze?

“La meciul de la Craiova, oltenii ne-au dat prima lor de joc ca să cîştige cu 1-0. Le-a fost frică de noi. La pauză era 1-0, aşa cum ne-am înţeles, dar ei au venit peste noi! 2-0, 3-0, 4-0! 10 ne dădeau dacă puteau”
Viorel Vişan în cartea “Centenarul unui vis”

“La pauză, a venit o ploaie, şi pentru asta ne-au ţinut 20 de minute închişi în cabină, deşi nu mai ploua, ca să vadă ce se întîmplă cu Craiova”

“Pînă la urmă, meciul cu Dinamo s-a reluat şi arbitrul Anderco le-a dat un 11 metri care n-a fost şi în final ne-au mai marcat un gol, cîştigînd campionatul, deoarece Craiova pierduse cu 1-0”

Viorel Vişan în cartea “Centenarul unui vis”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.