Fotbal   •   Liga 1   •   VOCILE GAZETEI

Derby-ul FCSB - CFR Cluj 3-3, comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu

Vocile Gazetei la FCSB - CFR Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 23 ianuarie 2022

Derby-ul FCSB - CFR Cluj 3-3 a fost comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos poți citi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Final: FCSB - CFR Cluj 3-3

Ovidiu Ioanițoaia: Derby-ul a continuat în aceeași notă, disputat, spectaculos, dramatic, și după pauză. Interval în care FCSB a izbutit să egaleze la 2 și, în prelungiri, la 3, scorul final fiind, în opinia mea, unul echitabil. Deși campioanei, aceeași echipă organizată și stăpână pe ea, i-au lipsit doar câteva secunde ca să câștige. 



Adversara însă, schimbată în bine de intrările din repriza secundă, nu merita să piardă, de aceea și repet că partida s-a terminat cum trebuia, corect. Iar acest egal, pe alocuri încântător, oferă combustibilul necesar luptei pentru titlu.

Cristian Geambașu: Cu portar cu tot, FCSB a încheiat meciul cu 4 jucători defensivi și 7 de profil ofensiv. Asta miroase a disperare, dar îți poate asigura un gol egalizator la 2, pe traseul Fl. Coman-Vali Gheorghe, iar în final reușita lui Cristea, care păstrează ecartul de 10 puncte între ardeleni și bucureșteni. 



Liderul condusese până în ultimele secunde ale prelungirilor, fiindcă fazele fixe sunt pentru CFR un fel de cheie franceză, cu care desfaci orice, în vreme ce Chipciu pare cu atât mai util cu cât este mai puțin dorit de Dan Petrescu. Un derby spectaculos, cu de toate, care ne mai scoate din depresia în care ne aruncă în mod curent Liga 1. Uite că se poate! A, și încă nu e gata. Știți ce.


Cătălin Țepelin: FCSB a inventat o nouă tactică de gherilă: schimbăm jucătorii și sistemul până când adversarii nu mai înțeleg nimic. Acel 3-2-4-1 din repriza secundă, un "ce-o fi o fi" cu 7 oameni de atac înghesuiți unii în alții fără să știe exact cum să se așeze ca să pară fioroși, a dat peste cap un CFR prea sigur pe el. 



FCSB câștigă un punct degeaba, pentru că echipa rămâne un izvor de talent risipit, în timp ce Petrescu tocmai și-a procurat alibiul perfect pentru a-i ține pe jucători sub presiune toată primăvara. Titlul e pe drum, dar n-ai cum să speri la mai bine în Europa dacă în meciurile tari te ia somnul.

La pauză: FCSB - CFR Cluj 1-2

Ovidiu Ioanițoaia: CFR a pornit vijelios, numai că A. Vlad a avut un reflex salvator la "capul" lui Debeljuh. Mobilă, formația bucureșteană a ripostat prompt și a reușit să deschidă scorul prin Oct. Popescu, autorul unui gol-bijuterie. 



A venit rândul Clujului să forțeze și în doar câteva minute să întoarcă rezultatul! Mai întâi, profitând de ezitarea aceluiași A. Vlad, Debeljuh a egalat (cu spatele?!), pentru ca tot el să marcheze pentru 2-1. Asta ca urmare a unei grave erori de plasament comise de Miron în condițiile surprinzătoarei absențe a lui Vinicius. 



O repriză de ținută, cursivă, vie, plăcută ochiului.

Cristian Geambașu: Sunt convins că Octavian Popescu chiar a vrut să șuteze. Superb, golul poartă pecetea talentului pur, dar Hindrich are partea lui de vină. Iar Vlad este coautor la golul primit de la Debeljuh, care a șutat cu ceafa. 



Se joacă frumos și Clujul care și-a propus să surprindă arătând un chip ofensiv mai lovește o dată tot prin Debeljuh. Apărarea fecesebistă cu Miron și Cristea în centru se prăbușește cu zgomot. Keseru e șters, Tănase lipsește la apel, coabitând cu vechile metehne. Cade la prima adiere de vânt. Ca să pricepem de ce nu vrea nimeni să îl transfere. 


Cătălin Țepelin: Minunată repriză, nici nu știi ce să lauzi mai repede! Intervenția lui Vlad în debut, a la Gordon Banks în ‘70. Plutirile și flerul incredibile ale lui Debeljuh. Limpezimea lui Șut. “Covrigul” lui Oct. Popescu, bun de pus pe repeat în CV-ul de export. Vâna lui Deac la 36 de ani. 



Să punctăm și un mare zero: Ov. Popescu, el a deschis CFR-ului portița reintrării în meci. Și-acum întrebarea: are FCSB un antrenor cu fler, în vestiar sau în lojă, capabil să răstoarne un Petrescu în avantaj?

Înainte de FCSB - CFR Cluj: la ce să ne așteptăm

Ovidiu Ioanițoaia: Teoretic, deoarece are 10 puncte avans și în ultimele 6 partide oficiale n-a luat gol, CFR pornește favorită. Chiar dacă nu-l poate folosi pe eficientul Omrani, rămas la Cluj după Covid. 



Dar FCSB, avantajată de prezența suporterilor, vrea să demonstreze că lupta pentru titlu nu s-a sfârșit. Adică să câștige, să micșoreze diferența în clasament și să spere în victoria finală. Iată tot atâtea motive să vedem un meci de meci.

Cristian Geambașu: CFR are un antrenor-antrenor, Dan Petrescu. FCSB are un antrenor care se ocupă de pregătirea echipei până la ora meciului, Toni Petrea. Avantaj CFR. 



CFR a făcut pregătirea de iarnă în Spania, FCSB la baza din Berceni. Că nu erau vaccinați. Avantaj CFR. Sau nu neapărat. Derbyul care poate decide dacă se rupe clasamentul se joacă prea repede. 



Este Keseru peste Debeljuh? Antecedentele spun că Miron și Cristea sunt mai nesiguri decât Burcă și Graovac. Hindrich pare un portar mai echilibrat decât Vlad. În 90 de minute avem răspunsurile.

Cătălin Țepelin: „Nimănui nu-i convenea, la școală, să dea teză în prima oră a semestrului. Unde mai pui că pentru FCSB testul e decisiv: doar cu un 10 scapă de corigență - orice punct luat azi de CFR înseamnă că titlul ia trenul de Cluj. 



Petrescu are cea mai eficientă echipă din Europa și bani să transfere ce poftește. Dar FCSB, chiar și în cea mai săracă iarnă din ultimii 13 ani, are multe resurse de talent și potențial. Ar trebui să iasă un fotbal bun.

Vezi și alte știri despre derby-ul FCSB - CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.