Liga 1

I-a ieșit lui Hagi » Două goluri de generic marcate de primul transfer al iernii

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 24 January 2022

Michael Omoh a fost cel mai bun om în prima repriză a meciului Farul – FCU Craiova.

Extrema nigeriană, adusă la începutul anului de la Academica Clinceni, a avut un debut de vis la Farul, reușind două goluri.

Michael Omoh, debut de vis la Farul: două goluri marcate cu FCU Craiova

Jucătorul de 30 de ani a fost titular în atacantul echipei lui Hagi și a răsplătit încrederea primită de la „Rege” cu două goluri de generic. 

În minutul 5, Omoh a primit mingea la 25 de metri de poarta adversă și a șutat puternic, sub bara transversală, învingându-l pe portarul Robert Popa. 

+24 Foto
Primul gol al lui Omoh

În finalul primei reprize, Omoh a dat din nou lovitura. Farul a plecat spectaculos pe contraatac. Nigerianul a intrat în careu și a șutat perfect la colțul lung, de lângă Achim.

+24 Foto
Primul gol al lui Omoh

Astfel, fotbalistul care a evoluat în prima parte a sezonului la Academica Clinceni a ajuns la 19 partide jucate în Liga, reușind 3 goluri și 3 assist-uri.

250.000 de euroe cota lui Omoh, potrivit transfermarkt

De-a lungul carierei, Omoh a fost legitimat la mai multe formații din Suedia, precum Dalkurd, Ostersund, Orebro și Mjallby. A ajuns prima dată în Liga 1 la Poli Iași, pentru care a jucat în perioada ianuarie – august 2020. Ulterior a fost legitimat la Hapoel Kfar Saba și Maccabi Ahi Nazareth, iar din iulie 2021 a jucat la Academica Clinceni.

Omoh era în topul celor mai buni fotbaliști la driblinguri din lume

În noiembrie 2021, Centrul Internațional de Studii ale Sportului, din Elveția, a publicat clasament al celor mai buni jucători la driblinguri. Iar Omoh era atunci pe locul 12, între jucătorii din cele 33 de ligi analizate.

Mijlocașul avea o rată a reușitelor de 67,9 la sută și încercase până atunci, în medie, un dribling la 9 minute și 21 de secunde, având un index general de 7,26 (totalul reușitelor la 100 de minute jucate).

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.