Campionate

Atenție, imagini dure! Cel puțin 8 morți și peste 50 de răniți la Cupa Africii: „Cădeau unii peste alții”

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 25 ianuarie 2022

Înaintea meciului Camerun - Comore (2-1), din „optimile” Cupei Africii, mulțimea a năvălit pe o poartă deschisă în stadionul „Olembé” din Yaoundé într-un haos total. Cel puțin 8 persoane au decedat în acea busculadă. 

Imaginile prezentate de agenția Associated Press sunt înfiorătoare. Oameni întinși la pământ, pe spate, fără suflare. Cel puțin opt și-au pierdut viața și s-au înregistrat peste 50 de răniți - număr în creștere - în busculada gravă de la stadionul „Olembé” din Yaoundé, înaintea meciului Camerun - Comore, luni seară, în „optimile” Cupei Africii.

Dezastru la Cupa Africii » Cel puțin 8 morți și zeci de răniți

La un moment dat, când partida nu începuse, dar erau încă mulți spectatori care voiau să intre în arenă, „un tânăr steward a deschis o poartă și mulțimea a năvălit înauntru”, a povestit pentru AP Kassim Oumouri, comentatorul televiziunii din Comore, care ieșise să dea un telefon. 

„Dintr-odată, cădeau unii peste alții. Bărbați, femei, copii. Unii urlau, alții plângeau. Era îngrozitor”. S-au călcat unii pe alții într-un haos total.

Au fost transportați la spitalul Messassi, din apropierea stadionului. „Unii răniți sunt într-o stare disperată”, a mărturisit o asistentă, Olinga Prudence.

„Mereu avem asemenea busculade la evenimente la care participă o mulțime de oameni”, a declarat Abel Mbengué, ofițerul de presă al Comitetului de Organizare CAN.

Pe teren, Camerun s-a impus și merge în sferturile de finală, scor 2-1. Reprezentativa Insulelor Comore, nevoită să joace în poartă cu fundașul Chaker Alhadhur, a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 7, când stoperul Abdou a fost eliminat. Chiar și așa, a pierdut la limită.

Explozie la un nightclub din Yaoundé. 17 morți

Drama de luni a fost a doua la Yaoundé, după cea de duminică. Focul provocat de artificii a declanșat o serie de explozii într-un nightclub din Capitală. 17 oameni au murit. Atunci, președintele țării, Paul Biya, le-a cerut tuturor să fie foarte atenți în perioada turneului final. Primul organizat de Camerun în ultima jumătate de secol.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.