Campionate

Singurul român de la Cupa Africii rămâne cu un mare regret

Echipa naționalei Malawi care a jucat în meciul cu Maroc, scor 1-2, din Cupa Africii // Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 26 January 2022

Mario Marinică, selecționerul naționalei Malawi, învinsă de Maroc (1-2) la prima calificare în „optimile” CAN, putea avea alt traseu, dacă arbitrii nu i-ar fi interzis victoria în fața Senegalului și locul 1 în grupă.

Pentru Mario Marinică, s-a încheiat Cupa Africii. A reușit o performanță neașteptată cu Malawi. Numit inițial director tehnic al federației de la Lilongwe, apoi selecționer interimar, pentru perioada turneului final, românul în vârstă de 57 de ani a calificat „Flăcările” în premieră în fazele eliminatorii ale competiției, la doar a treia participare la CAN.

Mario Marinică: „Sunt foarte mândru de băieții mei”

Cel mai bun loc 3 în faza grupelor, după ce a învins Zimbabwe (2-1), a remizat cu puternicul Senegal (0-0) și a pierdut la limită în fața Guineei (0-1), numărul 129 FIFA a fost învins foarte greu de Maroc în „optimi”, 1-2, într-un meci în care a deschis scorul, dar a fost copleșit de forța adversarului.

„Am încercat să exploatăm puținile slăbiciuni ale Marocului, cea mai valoroasă echipă a Cupei Africii, în opinia mea. Planul nu a funcționat. Sunt însă foarte mândru de băieții mei și vom continua să creștem”, a declarat Marinică.

Mario Marinică: „Am avut un penalty clar. Nu ni s-a dat”

Rămâne cu bucuria prezenței în „optimi”, dar și cu regretul că nu a câștigat grupa. De aceea, a fi criticat arbitrajul în partida decisivă, cu Senegal. 

„Am avut un penalty clar, jucătorul nostru a fost împins, și «centralul» nu a dat nimic, pentru că suntem considerați inferiori”, s-a plâns tehnicianul. În minutul 77, Malawi a primit lovitură de pedeapsă, anulată ulterior, după avertizarea VAR și revederea acțiunii.

Cu o victorie atunci, ar fi adunat 6 puncte, ar fi terminat seria pe locul 1. Și, în loc de Maroc (28 FIFA), ar fi întâlnit Insulele Capului Verde (73). I s-a refuzat o șansă de a atinge „sferturile” CAN.

După Cupa Africii, va redeveni director tehnic al federației. Asistentul său la întrecerea din Camerun, Meck Mwase, va fi din nou selecționerul „Flăcărilor”.

3goluri a marcat Gabadinho Mhango, atacantul lui Orlando Pirates, toate golurile naționalei Malawi la Cupa Africii

Citește și alte știri de la Cupa Africii: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.