Altele

Ania Caill protestează, după ce România a refuzat locul suplimentar pentru JO: „Voi regreta greșeala asta toată viața”

Ania Caill // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 26 ianuarie 2022

Ania Caill (26 de ani), schioarea din România clasată cel mai bine în ierarhiile mondiale, dar lăsată pe dinafara lotului de federație pentru Jocurile Olimpice, a reacționat, după ce FR Schi Biatlon și COSR au refuzat locul suplimentar deschis de ea pentru  Beijing.

  • CONTEXT: Marți dimineața, Ania Caill a anunțat pe pagina oficială de Facebook că „am deschis un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. Locul a fost deschis datorită clasamentului meu mondial”. 
  • Federația de Schi și COSR, care ar fi putut trimite astfel trei sportivi la schi alpin la Beijing, au preferat să refuze locul suplimentar.

Astăzi, Ania a publicat un nou mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Ania Caill, după ce România a refuzat locul suplimentar pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

„Această decizie este o mare lipsă de respect față de valorile sportive și olimpice, față de sportivi, față de culorile țării. Să nu duci la Olimpiadă pe cei mai buni și să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil. Cu decizia asta au renunțat inclusiv la o bursă olimpică suplimentara pentru Olimpiada din Milano 2026.

Locul suplimentar adus României a fost după 4 ani de muncă și sacrificii enorme. Asta este dovada clară a rezultatelor mele care m-au urcat în clasamentul mondial.

Despre COSR, nu am cuvinte să îmi exprim extrema dezamăgire pe care o simt. În special către domnul Covaliu (n.r. - Mihai, președintele COSR). Mi-ați promis acum 4 ani că totul va fi bine și că voi fi în programul "samurai" organizat pentru Beijing. 

Greșeala mea a fost că am avut încredere în dvs, o greșeală pe care o voi regreta toată viața mea.

V-am crezut și mi-ați luat 4 ani din viață. 4 ani în care am suferit zi de zi din cauza unui sistem defect care nu ajută sportivii, 4 ani în care a trebuit să mă zbat la fiecare obstacol aruncat pe drumul meu de către propria mea țară...”, a scris sportiva. 

Sunt dezgustată să văd ca răutatea și incompetența învinge în România. Cei care au contribuit direct sau indirect la așa sistem, sunteți absolut toți niște complici. 

Oameni buni vă rog sa vă treziți, să vă zbateți pentru valorile voastre. Suntem în 2022 avem voie să credem, să vorbim, să ne zbatem pentru un viitor mai bun, mai frumos, mai sănătos.

- Facebook @ Ania Monica Caill

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.