Stiri extrasport

Vitali Klitschko a răbufnit când a auzit ce trimite Germania ca ajutor militar: „Ce urmează, perne?”

Vitali Klitschko, 50 de ani, fost campion mondial la box

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 26 ianuarie 2022

Germania va livra 5.000 de căști militare Ucrainei, a anunțat ministrul german Apărării Christine Lambrecht, în condițiile în care Berlinul a fost criticat dur de Kiev pentru refuzul de a trimite arme în țara est-europeană.

„Am primit o scrisoare de la ambasada Ucrainei în care ni se cerea ajutor militar, căști mai precis”, a explicat Lambrecht, conform Reuters. „Vom trimite 5000 de bucăți ca un mesaj clar: suntem de partea voastră”.

În condițiile în care Statele Unite ale Americii și Marea Britanie au accept să livreze un ajutor militar substanțial, Germania a refuzat în mod repetat să trimită „arme letale” în Ucraina, țara est-europeană care este amenințată direct de un război cu Rusia.

Rusia a masat peste 100.000 de soldați pe granița cu Ucraina și a provocat direct Vestul, cu mai multe manevre militare de amploare pe care specialiștii le „citesc” drept semnele unei invazii.

Vitali Klitschko: „Trebuie să fie o glumă”

Vitali Klitschko, 50 de ani, fost campion mondial la box, care a locuit ani buni în Germania, a catalogat drept „o glumă” cele 5.000 de căști promise de nemți.

„Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Ministerul Apărării probabil nu și-a dat seama că noi ne confruntăm cu o armată rusă perfect echipată, care poate intra oricând în Ucraina. Ce or să ne trimită data viitoare? Perne?”, a răbufnit Klitschko, care este primarul capitalei Kiev.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.