Prin modul în care l-a tratat pe Ladislau Boloni, Răzvan Burleanu a demonstrat că nu a învățat nimic în cei 8 ani de când este în fruntea FRF.
Șeful de la Casa Fotbalului a rămas prizonierul mizelor mici, de moment, care să-i aducă însă beneficii de imagine lui și echipei sale. Visează numai strategii pentru trageri la sorți accesibile, dar uită esențialul pentru a ridica valoarea echipei naționale. A avut o șansă mare să-l pună pe Boloni, pe care l-a vrut, dar nu l-a vrut cu orice preț!
Ladislau Boloni (foto: Raed Krishan/GSP)Obiectivul intermediar de care s-a cramponat atât de mult Burleanu - naționala în primele 16 naţiuni ale fotbalului european prin Liga Națională, pentru a ajunge la barajul pentru EURO 2024 – amintește de acea găselniță „ingenioasă” a FRF, din 2015, când naționala României a stat la cutie și n-a jucat o perioadă amicale, dar a urcat până pe locul 7 în clasamentul FIFA și a fost în prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2018.
Degeaba. Șmecheria n-a ținut, iar tricolorii pregătiți de Christoph Daum au terminat grupa pe locul 4, de fapt, o poziție mai aproape de realitățile „fotbalului lui nea Mihai”, după Polonia, Danemarca și Muntenegru, lăsând în urmă doar Armenia și Kazahstan.
Din păcate, Burleanu și oamenii lui gândesc la fel și acum. Să zicem că Edi Iordănescu reușește să ducă România între primele 16 naţiuni ale fotbalului european din Liga Națiunilor. Ar fi ceva, dar asta nu garantează în niciun caz prezența în primele 24 de națiuni de la EURO 2024, obiectivul principal, de altfel.
Când te bate Armenia, ce mai contează în ce urnă valorică ești? Un alt amănunt pe care n-ar trebui să-l uităm este că „tricolorii” au avansat din Liga C în Liga B, nu pe valoare, ci pentru că UEFA a schimbat formatul competiției.
{{text}}