Tenis

Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”

Danielle Collins (28 de ani, loc 30 WTA), foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 27 ianuarie 2022

Americanca Danielle Collins (28 de ani, loc 30 WTA) s-a calificat în prima ei finală de Grand Slam, însă altceva a uluit comentatorii sportivi de la Eurosport. 

Danielle Collins nu a pierdut vremea cu Iga Swiatek în semifinale, trecând de poloneză în două seturi scurte, 6-4, 6-1. În timpul partidei, ca de obicei, a ales să nu se stea jos în pauzele dintre gameuri, ci a stat în picioare, un fel de relaxare activă care i-a uimit pe specialiști. 

Barbara Schett, fosta jucătoare, a subliniat această ciudățenie din atitudinea americancei: „N-am mai văzut niciodată așa ceva, de când mă uit la tenis. Danielle are sentimentul că orice pauză o poate smulge din ritm, de aceea alege să rămână în picioare. Asta arată că are o manieră foarte intensă de a aborda turneul”

Tim Henman, fostul jucător ATP, a adăugat amuzat: „Nici eu nu am văzut așa ceva, mi s-ar părea în neregulă”. 

Danielle Collins o va înfrunta pe Ashleigh Barty în finala Australian Open 2022

  • Australianca Ashleigh Barty (25 de ani, nr 1 WTA) încearcă să devină prima australiancă învingătoare acasă din 1978 încoace;
  • Barty, campioană deja la Roland Garros și Wimbledon, este în prima ei finală de la Australian Open.
  • Ashleigh Barty, favorita Simonei Halep la Australian Open, ar putea rotunji un vis australian vechi de 44 de ani: o nouă campioană autohtonă la Melbourne, prima după Chris O’Neill, dar a 14-a în total.
  • Barty nu a pierdut niciun set până acum la acest turneu de Grand Slam.
  • Americanca Danielle Collins este la prima ei finală de Grand Slam. Mai jucase odată în semifinale la Australian Open, în 2019;
  • În vârstă de 29 de ani, Collins este locul 30 WTA și a dispus rapid de Iga Swiatek, pe care a condus-o în ambele seturi cu 4-0.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.