Liga 2

Decizie în scandalul de dopaj de la Astra » Clubul și-a aflat sancțiunea!

Astra, ultima clasată din „B”, a scăpat ușor în urma cazului de doping. Comisia de Disciplină a FRF a sancționat gruparea giurgiuveană doar cu 6 puncte, plus o amendă de 20.000 de lei. Teoretic, Astra putea fi retrogradată în Liga 3.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 28 January 2022

Astra, ultima clasată din „B”, a scăpat ușor în urma cazului de doping. Comisia de Disciplină a FRF a sancționat gruparea giurgiuveană cu 6 puncte, plus o amendă de 20.000 de lei. Teoretic, Astra putea fi retrogradată în Liga 3! 

În momentul deciziei inițiale a ANAD, adică în aprilie 2021, Astra risca să fie exclusă din Liga 1. Între timp, giurgiuvenii au retrogradat în plan sportiv. 

Sancțiunea Astrei în scandalul de dopaj

Speța a ajuns la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, care a decis ca Astra, deja „picată” în Liga 2, să fie penalizată cu 6 puncte și amendată cu 4.000 de euro.

Decizia nu e una definitivă și poate fi atacată.

Conform legii, exista inclusiv varianta ca fosta campioană să ajungă în Liga 3.

În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor
Articolul 62 din Legea antidoping, alineatul 2

Comisia de Disciplină a încadrat sancțiunile la articolul 72 din Regulamentul Disciplinar, punctul 5: 

Astra, spre Liga 3

În cele din urmă, Astra a scăpat de retrogradarea în Liga 3, dar situația giurgiuvenilor e oricum dramatică. Acum, Astra a ajuns la penalizări totale de -20 de puncte, din cauza datoriilor și a sancțiunii primite astăzi din partea Comisiei de Disciplină a FRF. 

Astfel, ultima în „B”, cu -1 punct în palmares, Astra pare condamnată la o nouă retrogradare în plan sportiv.

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt

⇒ La începutul lunii septembrie 2020, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imaginea și tratamentele pe care le efectuează. 

⇒ În respectivele postări apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă! Medicația s-a dovedit a fi neregulamentară.

⇒ ANAD a decis ca Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai să fie suspendați câte un an, iar Takayuki Seto 8 luni. Cei trei foști jucători de la Astra erau deja suspendați de la începutul lunii septembrie din 2020, iar între timp au revenit în iarbă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.