Liga 1

LPF se opune planului care o poate salva pe Dinamo: „Ar fi eronat să facem asta”

foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 30 January 2022

LPF anunță, prin secretarul general Justin Ștefan, că nu dorește trecerea la 18 echipe, decizie care defavorizează echipele aflate în zona retrogradabilă.

Conducătorii lui Dinamo sperau ca din sezonul viitor să existe 18 echipe în Liga 1, pentru a nu avea emoții la retrogradare, dar LPF anunță că nu are gând să crească din nou numărul de echipe, așa cum s-a întâmplat la finalul sezonului trecut.

LPF nu vrea 18 echipe în Liga 1

„Suntem de acord cu poziția domnului Burleanu. În momentul în care am trecut de la 14 la 16 echipe a fost situația aceea creată de COVID-19. Deci, în momentul de față, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga 1.

Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe, vedem că ar fi eronat să mărim campionatul", a spus Justin Ștefan, la emisiunea „DigiSport Special”.  

Ce ştiu şi ce pot spune e că FRF a angajat o firmă olandeză, care a făcut multe simulări şi studii asupra formatului Cupei României şi al campionatulu, Firma olandeză a spus că un format cu 18 echipe ar fi mult mai rentabil şi mai aproape de adevăr la o ţară precum România. Decizia e la Federaţie
- Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo

Și Burleanu exclude acum trecerea la 18 echipe

Zilele trecute, atunci când a fost întrebat pe respectivul subiect, Răzvan Burleanu a respins categoric orice posibilitate de a se trece la un campionat cu 18 echipe, deși Mirel Rădoi a declarat că acesta ar fi planul FRF.

„În momentul de față nu mai suntem într-un scenariu de criză, astfel că este exclusă schimbarea formatului ediției de campionat în curs”, a declarat șeful FRF, care a avut aceeași poziție și în vara lui 2020, atunci când apăruseră pentru prima dată suspiciunile că FRF pregătește salvarea lui Dinamo la „masa verde”.

VIDEO Derby în Liga 1: azi se joacă Dinamo – FCSB

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.