Liga 1

5 observații interesante despre „11”-le FCSB-ului din Derby » Petrea a schimbat jumătate de echipă

Andrei Dumiter e titular în Derby de România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 30 ianuarie 2022

Dinamo joacă acasă cu FCSB, de la ora 20:00, în runda #23 din Liga 1. Duelul e liveTEXT pe GSP.ro.

Dacă echipa „câinilor” este una previzibilă, singura titularizare notabilă fiind a portarului Figueiredo, debutant, „11”-le FCSB-ului prezintă mai multe decizii interesante.

Dinamo - FCSB. 5 detalii despre „11”-le roș-albaștrilor

  1. Andrei Miron, pe bancă. Stoperul care a gafat la golul doi marcat de CFR Cluj runda trecută (3-3) a fost înlocuit în centrul defensivei cu Paulo Vinicius. Miron a avut un plasament greșit și l-a scos din ofsaid pe Ciprian Deac.
     
  2. Florin Tănase e inter. Criticat de patron după remiza cu CFR, „decarul” roș-albaștrilor apare în continuare la mijlocul terenului, deși exista varianta ca el să fie folosit pe poziția de „9 fals”, unde a mai jucat la nevoie.
     
  3. Atacant central joacă Andrei Dumiter. Runda trecută, fostul „vârf” de la Sepsi intra la pauză în locul lui Claudiu Keșeru, încă o dată dezamăgitor. Dumiter are acum o nouă șansă să demonstreze că poate face față în „11”-le vicecampioanei.
     
  4. Florinel Coman, iar rezervă. „Am uitat de el, are deja 23 de ani, nu mai poți să iau bani mulți pe el”, a declarat recent Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor. Coman e departe de forma din sezoanele trecute, chiar dacă fizic e recuperat 100%. În locul lui apare Octavian Popescu, în flancul stâng, deși Becali anunța că vrea să-l vadă pe „nouarul” Tavi în zonă centrală.
     
  5. Vali Gheorghe rămâne pe post de AS în mâneca lui Petrea. Gazeta a scris despre fosta extremă de la Astra, care are un randament formidabil când intră în teren pe parcursul meciurilor: 4 goluri și două pase decisive în 8 astfel de partide.

Dinamo - FCSB » Echipele de start

Dinamo: Figueiredo - Buleică, Patriche, Ehmann, Tomozei - Al. Răuță, Balthazar - Bordușanu, C. Matei, Torje - Ivankovski 
Rezerve: Chesneau - R. Grigore, Jonavovici, A. Ivanov, A. Radu, Amzar, G. Crețu, A. Bani, J. Rodriguez 
Antrenor: Flavius Stoican

FCSB: A. Vlad - Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Oaidă, Fl. Tănase - Cordea, Dumiter, Oct. Popescu 
Rezerve: Târnovanu - Miron, Haruț, Fl. Coman, Stoica, Burlacu, V. Gheorghe, Perianu, Keșeru 
Antrenor: Toni Petrea

5 schimbări în primul „11”a făcut Toni Petrea față de meciul cu CFR Cluj, Dinamo numai una în comparație cu etapa trecută (1-2 vs. FC Argeș): portarul Chesneau fiind înlocuit cu Figueiredo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.