Opinii

Farsa este echipată în negru

Articol de Cristian Geambașu  —  Sunday, 30 January 2022

Căderea lui Dinamo în hău este totală, iar minciuna cu Derby de România trebuie să înceteze

Dinamo - FCSB 0-3. Derby surogat cu etichetă falsă, de care ar trebui să se autosesizeze ANPC. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. O minciună întreținută din interes comercial și dintr-un soi de nostalgie după meciurile Dinamo - Steaua. Adevăratele mari derby-uri.

Astăzi, Dinamo se numește Dinamo, dar nu mai este Dinamo, în vreme ce FCSB e afacerea unui privat cu fantezii de antrenor, dar în niciun caz Steaua.

A fost un meci slab, din care reții golul lui Octavian Popescu, cu o execuție care l-a făcut să pară caraghios pe Figueiredo, preluarea a la Neymar a aceluiași foarte tânăr atacant al cărui preț de transfer va decola în mintea patronului, luftul lui Torje, dublat apoi cu sprintul încheiat cu o căzătură în nas. Se încheie trist cariera lui Gabi. Și bineînțeles, clasica eliminare a lui Răuță, care este un fotbalist atât de slab încât nu îl poți bănui de sabotaj.

FCSB a forțat doar atât cât era nevoie, intrând totuși în mediocritatea meciului, Dinamo nu a jucat nici rău, nici bine, s-a străduit, a strâns din dinți, dar fără rezultat. Golurile lui Ianis Stoica și Oaidă au rezolvat presupusa ecuație a învingătoarei, de partea cealaltă Stoican urmând să dezvăluie cine a jucat din "gleznuțe", cum atât de zglobiu optimist își avertizase adversarii.

Dinamo e cu un picior în "B", iar DDB nu poate face nimic. Apusă e vremea ironiilor și a farselor. Farsa e pe teren și joacă în echipament negru. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.