Tenis

Daniil Medvedev a spus tot ce avea pe suflet, după huiduielile primite în finala cu Nadal: „Copilul din mine a încetat să mai viseze!”

Daniil Medvedev / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 31 January 2022

Învins de Rafael Nadal în finala de la Australian Open, rusul Daniil Medvedev (2 ATP, 25 de ani) a fost protagonistul unui monolog neașteptat la conferința de presă ce a urmat finalei de la Melbourne.

Daniil Medvedev și-a deschis conferința cu un mesaj amplu, cel mai probabil referindu-se la felul în care spectatorii l-au tratat în timpul finalei cu Nadal. În multe momente ale meciului, spectatorii prezenți pe „Rod Laver Arena” l-au huiduit pe rus, aplaudând chiar erorile sale neforțate.

Daniil Medvedev: „Copilul din mine a încetat să mai viseze”

„Va fi un alt tip de conferință de presă. Voi încerca să fiu scurt. Și să vă spun povestea unui copil mic care a visat să facă lucruri mari în tenis. Am luat prima rachetă în mână când aveam șase ani – ce repede trece timpul! Când aveam 12 ani, mă antrenam, jucam niște turnee acasă, mă uitam, bineînțeles, la Grand Slam-uri la televizor, unde jucau marii jucători susținuți de fani. Visam să fiu acolo.

(...) Au fost momentele în care am visat și mai mult; și mai departe. Și visul fiecărui junior este să joace în Grand Slam de juniori. Acolo poți să-i vezi pe profesioniști, să fii aproape de ei. La US Open chiar mănânci la restaurant cu ei. Sunt momente grozave, în care îți spui: «Wow, vreau să fiu acolo în acest Grand Slam jucând împotriva celor mai buni din lume!».

Dar există câteva momente în cariera mea - câteva înfrângeri dureroase - după care acest copil n-a mai fost sigur că ar trebui să continue să viseze la aceste lucruri mari. (…) Momente în care puștiul acesta a încetat să mai viseze. Iar astăzi a fost unul dintre ele. Nu am de gând să spun de ce”.

Daniil Medvedev: „O să joc doar pentru mine, pentru familia mea”

„Însă de acum încolo o să joc doar pentru mine, pentru familia mea, pentru a-mi sprijini familia, pentru oamenii care au încredere în mine, bineînțeles pentru toți rușii - pentru că simt mult sprijin acolo. 

Dacă există un turneu pe terenuri rapide la Moscova, înainte de Roland Garros sau Wimbledon, o să merg acolo, cu riscul să ratez Wimbledon sau Roland Garros sau orice altceva. Copilul a încetat să mai viseze. Copilul va juca de-acum pentru el. Asta e. Asta e povestea mea. Mulțumesc că ați ascultat-o”, a spus Medvedev, potrivit treizecizero.ro.

Medvedev, conflict aprins cu fanii de la Australian Open: „Sunt niște idioți! Nu au minte”

Cunoscut pentru temperamentul său vulcanic, Medvedev a răbufnit la finalul setului 3, câștigat de Nadal cu 6-4, fiind deranjat de comportamentul acestuia.

În finalul setului al treilea, cei mai mulți dintre fanii de la Melbourne îl încurajau pe Nadal și se bucurau la greșelile rusului, lucru care l-a deranjat pe Daniil.

Acesta a făcut mai multe gesturi de nemulțumire către fani, iar la finalul setului a avut o discuție mai aprinsă cu arbitrul de scaun și i-a jignit.

„Sunt niște idioți! Nu au creier! Nu au nimic în cap! Probabil că au o viață tristă”, a spus Daniiel Medvedev.

VIDEO Conferința lui Daniil Medvedev după finala de la Australian Open

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.