Liga 1

CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de la FC Botoșani înainte de meciul direct » Balaj: „L-am informat pe Iftime, am procedat corect și moral”

Christopher Braun, dreapta, într-un duel cu Iasmin Latovlevici // foto: Imago Images

Articol de Dan Udrea  —  luni, 31 ianuarie 2022

CFR Cluj s-a înțeles cu Christopher Braun (30 de ani), fundaș dreapta la FC Botoșani. Neamțul cu origini ghaneze va ajunge în curtea campioanei în vară, atunci când îi va expira contractul cu gruparea moldavă.

Cu puțin timp înainte de meciul direct dintre CFR Cluj și FC Botoșani, programat în această seară, de la ora 20:00, ardelenii au bătut palma cu unul dintre jucătorii adversarei. Este vorba despre apărătorul de bandă Christopher Braun, aflat în ultimele 6 luni de contract cu echipa din Botoșani.

Deși acordul a fost parafat cu puțin timp înainte de meciul direct, CFR Cluj spune că a respectat regulamentul și a anunțat conducerea adversarei că a ajuns la o înțelegere cu jucătorul.

Cristian Balaj: „L-am informat pe Valeriu Iftime că Braun a semnat”

Cristian Balaj, președinte la CFR Cluj, a detaliat pentru GSP.ro: „Am procedat și corect, și moral față de Botoșani. Am fi putut să semnăm cu jucătorul după meci, la 2-3-4 zile, era tot corect și regulamentar, dar era imoral față de Botoșani să facem chestiunea asta. Așa am decis să anunțăm clubul, l-am informat pe Valeriu Iftime de faptul că jucătorul a semnat ieri

Au existat niște impedimente, n-am putut semna mai repede. N-ar fi fost corect să anunțăm după meci. L-am informat pe Iftime seara trecută, printr-un mesaj, a răspuns că nu are ce să-mi reproșeze. Așa am acționat și cu Roger, de la UTA, am anunțat imediat clubul respectiv”.

Christopher Braun a ajuns la FC Botoșani în octombrie 2020. El era liber de contract din august, când se despărțise de gruparea elenă OFI Creta. Crescut de Hamburg și St. Pauli, Braun a evoluat în ligile inferioare din Germania până în 2016, când a făcut pasul în Țările de Jos, la Fortuna Sittard.

La Botoșani a adunat 49 de meciuri, în care a înscris un gol și a oferit 4 pase decisive.

CFR Cluj a schimbat strategia 

În urmă cu aproximativ un an, CFR Cluj, atunci cu o altă conducere, a procedat diferit în cazurile lui Rachid Bouhenna și Jonathan Rodriguez. Ardelenii au semnat cu cei doi jucători, ambii în ultimele 6 luni de contract, dar nu au informat cluburile de care aparțineau. 

Bouhenna a greșit în meciul din returul sezonului regulat dintre Sepsi OSK și CFR Cluj, când a comis un fault inutil și a primit al doilea cartonaș galben, ceea ce i-a provocat pe oficialii clubului covăsnean să suspecteze că algerianul se înțelesese cu CFR Cluj de mult timp, fără să anunțe acest lucru. 

„Cred că a semnat cu CFR nu acum, nici în urmă cu 2-3 săptămâni, ci din decembrie sau ianuarie 2021. Așa cred eu. Acum pot să mă gândesc la acel «roșu» pe care l-a luat? Pot! Nu-l acuz, dar am dreptul să fiu suspicios”, declara directorul general Attila Hadnagy în mai 2021. 

Jonathan Rodriguez i-a mărturisit antrenorului Marius Croitoru că a semnat cu CFR Cluj chiar înainte de meciul dintre Botoșani și „vișinii” din mai 2021, iar mijlocașul argentinian a fost scos din lot. Atunci, conducerea campioanei îi sugerase lui Rodriguez să nu anunțe clubul din Botoșani că s-a înțeles cu CFR. 

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.