Tenis

„Cel mai mare dintre cei mai mari” » Ediții de colecție ale presei internaționale, după victoria istorică reușită de Nadal la Australian Open

+15 Foto
Victoria istorică a lui Nadal, prin ochii presei internaționale

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 31 January 2022

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) a devenit, duminică, cel mai titrat jucător din toate timpurile în turneele de Mare Șlem, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) în finala de la Australian Open, scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5. Ibericul și-a trecut în palmares cel de-al 21-lea Grand Slam, devansându-i la limită pe rivalii Djokovic și Federer, ambii cu 20. 

A doua zi, cele mai importante ziare din Spania, dar și alte publicații prestigioase de pe mapamond, i-au dedicat câteva materiale de colecție lui Nadal, cel care a devenit primul jucător din Era Open care revine de la 0-2 la seturi într-o finală de Australian Open.

Ediții de colecție ale presei internaționale, după victoria istorică a lui Nadal la Australian Open

Când ți se spune că un lucru e imposibil, gândește-te la Rafa”, a fost mesajul celor de la Marca. „Cel mai mare”, au scris cei de la AS, în timp ce El Pais a titrat: „Cel mai mare dintre cei mai mari”. „Marțianul” a fost titlul ales de L'Equipe. 

„SupeRAFA” a titrat prima pagină a Gazetei Sporturilor, unicul ziar de sport din România.

Marca, AS, Mundo Deportivo sau L'Equipe au pregătit câteva pagini întâi de colecție în cinstea marelui campion iberic, pe care GSP le prezintă în galeria foto de mai jos:

Rafael Nadal: „Nu voi spune niciodată că merit să fiu cel mai bun”

Sigur că pentru mine e extraordinar să câștig un alt Grand Slam în acest moment al carierei. Înseamnă enorm pentru mine. Știu că e special, că e 21. Știu ce înseamnă. E un titlu cu mare semnificație, nu? Dar, din punctul meu de vedere, continui să cred ce am spus acum câteva zile. 

Nu voi spune niciodată că merit să fiu cel mai bun, pentru că-s mulți care luptă și care merită.

- Rafael Nadal, întrebat dacă simte că ar fi cel mai bun jucător din toate timpurile

VIDEO Povestea finalei Rafael Nadal - Daniil Medvedev

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.