Liga 1

Vasile Miriuţă ştie care e singura șansă a „câinilor” de a se salva de la retrogradare: „Altfel nu-i văd nici la baraj”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 01 February 2022

Dinamo a pierdut fără drept de apel derby-ul cu FCSB, scor 0-3 și este tot mai aproape de retrogradare. Vasile Miriuță, fost antrenor în „Ștefan cel Mare”, a precizat că singura modalitate prin care trupa lui Stoican poate rămâne în Liga 1 ar fi necazul altora.

La 10 puncte în spatele celor de la FCU Craiova, prima echipă aflată pe locurile de baraj, Dinamo se îndreaptă cu pași mari spre prima retrogradare din istorie. Totuși, Miriuță vede un scenariu posibil prin care „câinii” să scape de Liga 2.

Acesta o vede deja pe Clinceni retrogradată și consideră că șansa lui Dinamo stă în falimentul lui Gaz Metan, echipă aflată într-o situație financiară foarte dificilă.

Vasile Miriuță: „Singura scăpare a lui Dinamo e ca la Gaz să se întâmple falimentul”

„M-am uitat la meciul cu FCSB. Ce să mai zic? E dezastru, sportiv vorbesc. Răzvan Zăvăleanu și președintele țin echipa pe linie de plutire financiar, dar sportiv cred că au vreo 14 etape fără victorie. Nici programul nu îi avantajează, joacă la Botoșani săptămâna asta, au câțiva suspendați. 

Șansa lor e ca Clinceniul să pice, iar Gazul, probabil, la ce datorii au... să rămână la baraj Dinamo. Asta e singura șansă pe care o văd. Sportiv nu văd altă șansă să ajungă la baraj, sincer. Singura scăpare e ca la Gaz să se întâmple falimentul. În rest, nu-i văd să prindă nici barajul”, a declarat Vasile Miriuță la Pro X.

Cornel Dinu nu crede în salvarea lui Dinamo de la retrogradare: „Achizițiile și numirile de antrenori vin din afara logicii tehnice”

„Procurorul” consideră și el că formația alb-roșie are șanse mici să rămână în Liga 1 și în sezonul viitor și consideră că cei din conducere au făcut mai multe greșeli în alcătuirea echipei.

„Lui Dinamo îi dau şanse foarte mici de salvare de la retrogrdarea. Mai are şapte partide în sezonul regular, iar la cum arată echipa... Cu Gaz Metan şi cu UTA ar putea face puncte. Am rezerve în forţa de impunere a lui Badea (n.r- noul antrenor de la UTA), care are cunoştinţe fotbalistice.

Achizițiile și numirile de antrenori vin din afara logicii tehnice, doar dintr-o dorință de a face bine. La Dinamo s-au adus jucători, în ciuda greutățile financiare, Când îl dai afară pe Rednic îi reproșezi că a vrut să schimbe 11 jucători, dar aduci 11 acum”, a declarat Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

VIDEO Cristi Dulca, dezvăluire în premieră la GSP Live: „Am fost aproape să semnez cu Dinamo”

>

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.