Liga 1

FCSB - FCU Craiova 2-2 » Egal bun pentru CFR Cluj pe Arena Națională

+59 Foto
FCSB - FCU Craiova // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de Aurelian Botezatu, Raed Krishan (foto)  —  Sunday, 06 February 2022

FCSB a avut ocazia de a se apropia la 6 puncte de liderul CFR Cluj, dar a clacat pe teren propriu cu FCU Craiova, scor final 2-2, și rămâne la 8 puncte sub „vișinii”. 7.385 de spectatori au asistat la meci. 

  • 2 victorii, 3 remize şi 6 eșecuri este palmaresul oltenilor pe teren advers în actualul sezon de Liga 1. Ei au primit cel puţin un gol în opt dintre cele 11 deplasări 
  • 1 victorie, 4 remize și 6 înfrângeri are Nicolo Napoli în duelurile cu FCSB din Liga 1

Cronică la FCSB - FCU Craiova 2-2 » Portarii, coșmarul roș-albaștrilor

Dacă Andrei Vlad are pe conștiință golul de 1-2, marcat de Baeten, Robert Popa a făcut minuni în poarta oltenilor, spre disperarea roș-albaștrilor. 

Când ai în față o echipă din a doua jumătate a clasamentului și posibilitatea de a scurta la 6 lungimi distanța de liderul CFR, toată lumea așteaptă de la tine o avalanșă de goluri. Încă din start. Dar tocmai nerăbdarea asta, de a trece mingea cât mai repede dincolo de linia porții lui Robert Popa, a adus o anume precipitare în jocul FCSB-ului. 

Mai ales că, de partea cealaltă, Nicolo Napoli i-a pregătit câteva surprize neplăcute: un pressing sus, pe construcția roș-albaștrilor, și un veritabil "autocar" tras în fața propriei porți.

„Messi al portarilor" e la FCU Craiova, nu la FCSB

Amfitrionilor le-au trebuit practic 22 de minute până la prima ocazie, cu Andrei Cordea la capătul unei pase luminoase marca "Octavian Popescu". Însă puştiul de 18 ani din poarta oltenilor a "inventat" un reflex de mare goal-keeper și a respins în corner. Vinicius l-a luat apoi la țintă cu o lovitură de cap, iar lui Șut i-a respins spectaculos o minge ce se ducea sub "transversală".

Și cum se întâmplă de atâtea ori în fotbal, ocaziile se răzbună. Oltenilor le-a fost de ajuns o oportunitate, una!, ca să deschidă scorul. Van Durmen l-a deposedat pe Vali Crețu, balonul a ajuns la Bauza și de acolo la Claudiu Bălan. Execuție simplă, plasată, 0-1. 

Șut a avut imediat ocazia lui 1-1, însă același Popa i-a refuzat din nou golul! Toni Petrea, izolat la domiciliu, sau Gigi?, a optat pentru mai multă viteză și precizie în fața porții adverse și i-a trimis în teren pe Vali Gheorghe și pe Ianis Stoica, letal cu Dinamo. Ideea cu Florinel Coman "vârf" eșuase lamentabil.

A "revenit" Vlad

 Însă FCU, o pacoste și-n tur, când Keșeru a înscris singurul gol al partidei din penalty, s-a ținut bine și i-a dat în continuare bătăi de cap viceliderului. Din minutul 61, FCSB a avut și un "vârf" veritabil în câmp, evident, Keșeru, însă egalarea a adus-o Oaidă, în urma unui assist spectaculos al lui Octavian Popescu: 1-1. 

Lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal pentru roș-albaștri. Mai mult, Keşeru putea profita de o eroare a lui Kovacs, care a dat o lovitură liberă de pe 16 metri, când ar fi trebuit să arate fault în atac. Același Keșeru a irosit-o, iar la prima oportunitate din partea secundă, tot dintr-o directă", Baeten l-a văzut prost plasat pe Vlad, 1-2. Finalul? Incendiar.

 Iulian Cristea, din poziție bună, a șutat exact ca fundașul care este și balonul s-a dus doi metri peste transversală. Iar Dumiter nu l-a putut învinge pe Popa nici din 2-3 metri. Norocul FCSB-ului? Sidibe, cu un atac neglijent la Ianis Stoica. Penalty, Keșeru, 2-2. Şi putea fi chiar 3-2, dacă Kovacs ar mai fi dat un penalty la faultul lui Diallo la Dumiter. A lăsat faza să curgă şi FCSB a rămas la 8 puncte de CFR.

29 august 2021e data la care FCSB a pierdut ultima oară în campionat: 1-4 cu CFR, la Cluj. De atunci a înregistrat 13 victorii și 3 remize

FINAL | FCSB - FCU Craiova 2-2

  • Au marcat: Oaidă 66; Keșeru 90+2 (penalty) / Bălan 41; Baeten 76 

Echipele de start la FCSB - FCU Craiova

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Ad. Șut, Oaidă - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu 
Rezerve: Straton, Miron, Dumiter, M. Tănasă, I. Stoica, A. Burlacu, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Keșeru 
Antrenor: Toni Petrea (absent din cauza Covid-19) 

FCU Craiova: R. Popa - R. Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - S. Asamoah, Vl. Achim - Baeten, Bauza, Durmen - Cl. Bălan 
Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, S. Bușu, D. Albu, V. Pop, Marquet, Ondaan, Sidibe, Compagno Antrenor: Nicolo Napoli

  • Florinel Coman (23 de ani) a apărut titular la FCSB pentru prima dată după remiza cu Sepsi, scor 1-1, disputată pe 23 august 2021. Mai mult, Coman a fost folosit pe o poziție inedită, vârf central.
  • La FCU Craiova, argentinianul Juan Bauza (25 de ani) a fost titular pentru prima dată în 2022. „Decarul” oltenilor a revenit după o accidentare și îi ia locul lui Sekou Sidibe, fotbalistul care marca golul decisiv runda trecută, în victoria 1-0 cu FC Argeș.

Citește și alte știri despre FCSB și FCU Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.