Stranieri

Tudor Băluță, final de drum în Premier League! Antrenorul lui Brighton a vorbit despre situația românului

Tudor Băluță // Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 04 February 2022

Mijlocașul defensiv, Tudor Băluță (22 de ani), va pleca de la Brighton în această vară. Antrenorul său, Graham Potter (46 de ani), a vorbit despre situația românului.

Tudor Băluță nu a evoluat deloc în actuala stagiune, din princina unei accidentări grave la gleznă. Managerul lui Brighton, Graham Potter, a oferit presei britanice câteva detalii despre situația românului.

„Băluță a avut o problemă la gleznă. Va trebui să revin cu mai multe detalii, dar a avut mai multe probleme. Nu se antrenează cu grupul, nu face niciun antrenament în acest moment, așa că a fost o perioadă frustrantă pentru el”, a declarat Graham Potter, potrivit Sussex Live.

Conform sursei citate, contractul românului expiră la finalul sezonului, iar șansele ca Brighton să-i ofere o nouă întelegere sunt extrem de reduse.

Băluță a bifat doar un meci pentru prima echipă a lui Brighton

În ianuarie 2019, Brighton plătea 2,9 milioane de euro celor de la Farul Constanța pentru transferul lui Tudor Băluță. La trei ani distanță, mijlocașul român nu a reușit să strângă decât un singur meci pentru prima echipă a lui Brighton, într-o partidă din Cupa Ligii Angliei, contra lui Aston Villa, în septembrie 2019.

12meciuri a bifat Tudor Băluță pentru echipa U23 a celor de la Brighton, ultimul în septembrie 2020

În ultimele două sezoane a fost împrumutat la ADO den Haag, echipă din prima ligă olandeză, și la Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu. Românul a fost măcinat de accidentări și a reușit să strângă un total de doar 7 meciuri disputate în această perioadă.

Într-un interviu pentru The Athletic, Băluță a declarat acum câteva luni că își dorește să continue în Premier League, fie că o va face la Brighton sau la altă echipă.

Aceaste probleme m-au făcut mai puternic. Anglia a fost visul meu - încă este. Vreau să joc în Premier League, fie că este pentru Brighton sau pentru altcineva.

 - Tudor Băluță, mijlocaș Brighton

„Toți avem drumuri și modalități diferite de a ajunge în vârf și sunt încă 100% sigur că pot ajunge acolo unde îmi doresc. Te uiți la jucători precum Mohamed Salah și Kevin De Bruyne – Chelsea nu i-a luat în seamă și acum sunt doi dintre cei mai buni jucători din lume. Va fi nevoie de timp și de puțină răbdare.” a adăugat Tudor Băluță.

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.