Jocurile Olimpice

Toate camerele erau pe Putin când Ucraina defila la deschiderea Jocurilor Olimpice » Imaginile au devenit virale! Ce făcea președintele Rusiei

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă la Beijing, Vladimir Putin (69 de ani), președintele Rusiei, a adormit în momentul în care delegația Ucrainei defila. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 04 februarie 2022

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă la Beijing, Vladimir Putin (69 de ani), președintele Rusiei, a adormit când delegația Ucrainei defila.

Putin se află într-o vizită în China și a bifat și deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Vladimir Putin, „adormit” de Ucraina la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Camerele TV l-au surprins pe politician în timp ce acesta ațipise în tribunele stadionului național din Beijing. Imaginile cu Putin, devenite rapid virale, au fost rulate în paralel cu defilarea sportivilor din Ucraina, fiind arhicunoscut contextul agitat din punct de vedere politic între Rusia și Ucraina.

Gestul lui Putin e văzut de multe voci internaționale drept unul premeditat. „Putin pretinde că doarme în timp ce delegația Ucrainei defilează la Jocurile Olimpice de Iarnă”, notează, de exemplu, Daily Mail pe Twitter.

Din cauza unui scandal de dopaj, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a dictat în 2019 o suspendare de 4 ani pentru toți sportivii Rusiei, care nu au dreptul să participe nici la această ediție a Jocurilor Olimpice sub steagul Federației. Totuși, rușii sunt prezenți la Beijing ca ROC (Comitetul Olimpic al Rusiei).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.