Campionate

Egiptul cere reprogramarea finalei Cupei Africii! Motivul pentru care vor să amâne meciul cu Senegal

Egiptul își dorește reprogramarea finalei Cupei Africii. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 04 February 2022

Egiptul își dorește ca finala Cupei Africii pe Națiuni cu Senegal, programată duminică, să se dispute luni. 

După ce au obținut calificarea în marea finală a turneului, egiptenii au cerut imediat reprogramarea ultimului act, nemulțumiți că rivalii beneficiază de o zi în plus de pauză.

„Îi cer Confederației Africane de Fotbal ca finala să se dispute luni. Senegal are o zi în plus pentru recuperare după semifinale şi, sper, că aşa cum a fost mutată finala mică, să se poată modifica şi programul finalei mari", a spus Al-Sayed, antrenorul secund al Egiptului după calificarea în finala Cupei Africii.

Finala mică dintre Burkina Faso și Camerun ar fi trebuit să se dispute duminică, înainte de marea finală. Din rațiuni de securitate, pentru că ambele partide se joacă la Yaounde, meciul pentru locul 3 a fost mutat sâmbătă, de la ora 21:00.

Senegal - Egipt, marea finală de la Cupa Africii

Reprezentativa Egiptului s-a calificat, joi, în finala Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a triumfat în semifinale chiar în fața gazdei competiţiei, Camerun. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, 0-0 după 120 de minute, iar rezultatul a fost decis după loviturile de departajare, scor 3-1 în favoarea egiptenilor.

În cealaltă semifinală, disputată miercuri, Senegal a trecut fără emoții de Burkina Faso, scor 3-1. Sadio Mane, superstarul celor de la Liverpool a fost atunci decisiv pentru reprezentativa țării sale.

Finala mare va avea loc duminică, de la ora 21:00 pe stadionul Olembe din Yaounde, capitala Camerunului. Finala mică, dintre Burkina Faso și Camerun, este programată sâmbătă, pe stadionul Ahmadou Ahidjo, din același oras.

7 trofeea câștigat Egiptul la Cupa Africii pe Națiuni. Ultimul datează însă tocmai din 2010

Citește și alte știri despre Cupa Africii:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.