Liga 1

Farul - Chindia 0-1 » Gică Hagi, învins în ziua în care a împlinit 57 de ani

În inferioritate numerică pentru mai bine de 60 de minute, după eliminarea lui Jefte Betancor, Farul a cedat pe final cu Chindia, scor final 0-1 / foto: facebook.com/chindiaoficial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 05 februarie 2022

În inferioritate numerică pentru mai bine de 60 de minute, după eliminarea lui Jefte Betancor, Farul a cedat pe final cu Chindia, scor final 0-1.

Începutul de meci le-a aparținut gazdelor. În primele 10 minute, Purece a trecut pe lângă deschiderea scorului în două rânduri. Oaspeții au răspuns prin Popadiuc, blocat excelent de Aioani. 

Chindia a cerut penalty în minutul 2, la o fază la care fundașul Virgil Ghiță îl lovește peste picoare pe Daniel Popa. Arbitrul a lăsat însă jocul să continue.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutul 24, Omoh a șutat în bară, după o serie de fente la marginea careului.

Echilibrul numeric s-a rupt în minutul 30, când „centralul” Horia Mladinovici i-a arătat direct „roșu” atacantului Jefte Betancor. Spaniolul îl lovise cu cotul în spate pe Paul Iacob, fundașul dâmbovițenilor, la un duel petrecut în careul Chindiei.

Daniel Florea dă lovitura pentru Chindia, iar Hagi se dezlănțuie pe banca Farului 

Cu om în plus, dâmbovițenii au dominat partea secundă. Aioani a salvat-o pe Farul în minutul 58, când a „zburat” pentru a respinge un șut expediat de Marco Dulca de la marginea careului de 16 metri.

În minutul 66, Chindia a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului. Doru Popadiuc a lovit bara!

Daniel Florea nu a mai iertat gazdele în minutul 82. Cu balonul așezat excelent de către Daniel Popa, Florea l-a învins pe Aioani cu un șut plasat, cu latul.

A fost unicul gol al meciului, care a provocat o criză de nervi din partea lui Gică Hagi. Nervos, „Regele” a lansat o serie de obscenități.

Victoria de astăzi a urcat-o pe Chindia pe locul 11. Echipa lui Emil Săndoi are acum 27 de puncte, 8 sub Farul, ocupanta locului 6.

FINAL » Farul Constanța - Chindia Târgoviște 0-1

Farul - Chindia, echipele de start

FARUL: Aioani - Boboc, Larie, Ghiță, De Nooijer - Ciobanu, Artean, Grameni - Purece, Betancor, Omoh
REZERVE: Brănescu, Mladen, Dussaut, Radaslavescu, Moldoveanu, Ad. Petre, Pitu, Iancu, Nedelcu
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

CHINDIA: Căbuz - Butean, Pițian, Iacob, Ad. Ioniță - Sila, Passaglia, Dulca, Popadiuc - D. Popa, D. Florea
REZERVE: D. Moldovan, Căpușă, Cherchez, L. Corbu, An. Șerban, M. Șerban, Cantave, Chunchucov
ANTRENOR: Emil Săndoi

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi" (Ovidiu)
Arbitru: Horia Mladinovici

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.