Liga 1

Fază „la milimetru” în FCSB - FCU Craiova » Gigi Becali e convins: „Nu e penalty!”

+6 Foto
Istvan Kovacs, înconjurat de jucătorii lui FCSB // foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 06 February 2022

Minutul 70 al meciului dintre FCSB și FCU Craiova a fost marcat de o fază controversată, la scorul de 1-1. După un duel cu Vlad Achim pe linia careului de 16 metri, Claudiu Keșeru a căzut. „Centralul” Istvan Kovacs a considerat că faultul a avut loc în afara suprafeței de pedeapsă, astfel că a dictat lovitură liberă.

UPDATE. Consens între Zotta, Porumboiu și Becali: „Nu e penalty”

Constantin Zotta, expertul Telekom Sport în arbitraj, a analizat faza, alături de moderatorul Dan Udrea și de invitatul Andrei Vochin. Concluzia lui Zotta a fost clară: „Keșeru este cel care îl calcă pe Achim. Fault în atac!”.

Adrian Porumboiu a probat: „Linia face parte din careu. Faultul pe linie se sancționează cu penalty. Numai că în faza din minutul 70 Keșeru este cel care îl calcă pe Achim, nici vorbă de penalty, nici lovitură liberă pentru FCSB nu trebuia. Aici a greșit Istvan Kovacs, că a dat lovitură liberă pentru FCSB și trebuia, de fapt, lovitură liberă pentru Craiova”, a spus fostul arbitru, potrivit Fanatik

Patronul FCSB consideră că nu se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă. „La Keșeru e fault în atac. Clar, vine și-l calcă pe Achim. Piciorul lui Achim este jos, pe iarbă, Keșeru vine și-l calcă”, a spus Gigi Becali în direct la Digi Sport.

Fază la limită în FCSB - FCU Craiova 

Cu 20 de minute înaintea fluierului final, Claudiu Keșeru, introdus pe teren în minutul 61, a încercat să intercepteze o pasă a lui Risto Radunovic, dar a fost doborât de Vlad Achim.

Fără a sta pe gânduri, „centralul” Istvan Kovacs a dictat lovitură liberă pentru gazde, spre nemulțumirea acestora. Jucătorii lui FCSB au cerut penalty, reclamând că faultul ar fi avut loc în interiorul careului, dar arbitrul a fost de neclintit.

Fază controversată în FCSB - FCU Craiova: gazdele au cerut penalty

Reluările TV de pe transmisiunea în direct au relevat că picioarele celor doi jucători s-au intersectat pe linia careului, dar nu au lămurit pe deplin faza.

Unui fost arbitru, contactat de GSP, i s-a părut că mai degrabă Keșeru l-a faultat pe Achim.

Contactul dintre Vlad Achim și Claudiu Keșeru // foto: captură DigiSport

Oricum, decizia care a rămas în picioare a fost lovitură liberă pentru FCSB. Claudiu Keșeru a executat-o, dar Robert Popa a respins execuția.

Roș-albaștrii au primit până la urmă un penalty, în prelungiri, după ce Sidibe l-a faultat în careu pe Ianis Stoica. Keșeru a transformat fără probleme pentru 2-2. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.