Campionate

Șocant! Un nume mare de la Ajax și-a dat demisia. Acuzat de hărțuire sexuală la club!

Marc Overmars, după aproape un deceniu director sportiv la Ajax Amsterdam, i-a părăsit pe „lăncieri”

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 07 February 2022

Marc Overmars, după aproape un deceniu director sportiv la Ajax Amsterdam, i-a părăsit pe „lăncieri”, o decizie cu efect imediat. Oficialul în vârstă de 48 de ani le trimitea „mesaje nepotrivite” colegelor.

Marc Overmars, 48 de ani, a fost un jucător important al Ajaxului și al Olandei, evoluând și pentru Barcelona și Arsenal. Din vara lui 2012, era director sportiv al clubului din Amsterdam. De aproape un deceniu. 

Și datorită lui, roș-albii făcuseră peste 300 de milioane de euro profit pe piața transferurilor și câștigaseră opt trofee. De curând, i se prelungise contractul, până în iunie 2026. Dar acest acord a dispărut. Dintr-o dată, abrupt, și-a dat demisia. O decizie cu efect imediat.

Marc Overmars: „Îmi este rușine"

Cauza: a fost acuzat de hărțuire sexuală chiar în interiorul grupării. Așa cum a fost prezentat cazul oficial, le trimitea „mesaje nepotrivite" colegelor.

„Îmi este rușine. Săptămâna trecută, am fost confruntat cu mai multe reacții asupra comportamentului meu și a modului cum a fost resimțit de alte persoane. Din păcate, nu am realizat că am depășit limitele, ceea ce a devenit evident în ultimele zile. Mă apăsa o presiune enormă", a declarat Overmars într-un comunicat. 

„Le-am cerut scuze tuturor. Mi-am dat seama ce am făcut, însă e prea târziu. Nu văd altă opțiune decât să părăsesc clubul".

Edwin van der Sar: „O veste ca o lovitură pentru echipa noastră"

Directorul general Edwin van der Sar a completat mesajul lui Overmars: „Am jucat împreună cu Marc de la începutul anilor '90 și am fost colegi de zece ani în conducerea lui Ajax. Totul se oprește acum brusc. O veste ca o lovitură pentru echipa noastră".

Overmars a fost probabil cel mai bun director sportiv pe care l-a avut Ajax vreodată. De aceea i-am prelungit contractul. Dar el a depășit limitele și nu mai putea continua la club, chiar dacă plecarea sa e dureroasă pentru noi
- Leen Meijaard, președintele Comitetului Administrativ

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.