Liga 1

Poveste genială cu Ionuț Luțu » Cum a găsit lăutari în Coreea: „Bă, ăștia îmbrăcați în iepurași sunt de-ai noștri”

Ionuț Luțu, dreapta, foto: GSPO

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 decembrie 2022

Invitat în luna februarie la GSP Live, Pavel Badea (54 de ani), actualul director al celor de la CS Universitatea Craiova, a povestit un moment în care protagonist a fost Ionuț Luțu (46), pe vremea când acesta evolua la Suwon Bluewings, în Coreea de Sud.

Fost jucător și el în Coreea de Sud la Suwon, Pavel Badea a dezvăluit cum Ionuț Luțu a găsit în Seul niște lăutari cu care s-a dus să îi cânte lui Cosmin Olăroiu, coleg cu el la echipă în acea perioadă. 

Pavel Badea la GSP Live: „Știu povestea de la Olăroiu. Lăutarii erau îmbrăcați în iepurași”

„I-a găsit în parcul de distracții. Eu plecasem din Coreea, eram deja în Japonia. O știu de la Oli. S-a dus în parcul de distracții de lângă Seul și lăutarii erau îmbrăcați în iepurași, cântau. El a zis «Bă, ăștia sunt de-ai noștri» după cum cântau. 

Unul dintre ei a răspuns «Da, Luțu, noi suntem». «Bun, haideți atunci că e ziua lui Oli să-i cântăm». S-a dus cu lăutarii la apartament și a coborât Olăroiu: «Pleacă de aici că ne dau afară ăștia pe toți»”, a declarat Pavel Badea la GSP Live.

1999era anul în care Ionuț Luțu se transfera de la Steaua la Suwon Bluewings

>

Nu ştiu de unde mi s-a dus vestea de şpriţar, că eu abia dacă beau un pahar, două de vin la un chef. Ceea ce îmi place mie de mor este muzica lăutărească, nu pot la o şparanghelie fără lăutari, sunt viaţa mea.

- Ionuț Luțu

Ionuț Luțu, poveste inedită cu Olăroiu

Într-un interviu pentru GSP, Ionuț Luțu povestea un episod care l-a costat pe Cosmin Olăroiu o primă de vitorie de 4.000 de dolari, după ce nu a ascultat de sfaturile fostului său coleg. 

„Am rămas prieteni din Coreea, dar i-am mai făcut şi belele. Când am ajuns acolo prima oară, Oli mi-a zis: «Luţule, vezi că aici nu e ca-n România! Dacă l-ai driblat pe unul, dai drumu' repede la minge, că ăştia aleargă mult şi se întorc, nu poţi să-i fentezi tu de o mie de ori!». «Da, Oli, stai liniştit!». 

La primul meci, l-am driblat pe primul, pe al doilea, dar ăsta a băgat alunecare şi, nu ştiu cum, a ajuns cu capul lângă minge. Am vrut să şutez, dar l-am nimerit direct în cap, ce mai, rău de tot, de au sărit toţi coreenii pe mine. Oli s-a băgat să mă salveze, i-a tăvălit pe toţi şi am fost amândoi eliminaţi. 

La meciul următor, echipa juca pe 4.000 de dolari la victorie, conducea cu 5-0 şi noi doi stăteam în tribună. Olăroiu fierbea: «Luţule, dacă mai pierd bani pe-aici din cauza ta, te omor!»

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.