Campionate

Suntem în 2022, dar el e deja în 2030! Strategie genială a portarului Egiptului, la Cupa Africii

Sadio Mane, Mohamed Salah și Gubaski în finala Cupei Africii pe Națiuni. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 07 februarie 2022

Mohamed Gabal, cunoscut ca Gabaski (32 de ani), portarul Egiptului, a apelat la o metodă inedită pentru a apăra loviturile de departajare din finala Cupei Africii cu Senegal.

Goalkeeperul a primit de la staff o sticla de apă pe care erau lipite mai multe „copiuțe”. Fiecare foaie avea o reprezentare grafică a modului în care jucătorii senegalezi execută loviturile de pedeapsă, iar zona în care erau cele mai mari șanse să trimită balonul era hașurată. 

The bottle that Egypt goalkeeper Gabaski used with detailed notes on every single Senegal penalty taker. It didn't pay off in the end, but credit to him for doing his homework!

Publicată de BenchWarmers pe Luni, 7 februarie 2022

Portarul Gabaski, strategie inedită pentru penalty-uri la Cupa Africii

Strategia excelentă putea să-i aducă Egiptului trofeul. Gabaski a reușit să-i apere un penalty lui Mane, în minutul 7, reușind să-i ducă pe „faraoni” până la loviturile de pedeapsă.

Acolo a avut notițe pentru 4 dintre executanți, iar analizele s-au dovedit a fi perfecte. A ghicit colțul la toate cele 4 șuturi, însă n-a reușit să apere decât unul, cel al lui Bouna Sarr, jucătorul lui Bayern Munchen.

Portarul Gabaski și-a consultat notițele înainte să apere lovitura lui Sarr

Koulibaly (Napoli), Diallo (PSG) și Mane (Liverpool) au marcat, în ciuda opoziției lui Gabaski, și au trimis trofeul în Senegal.

VIDEO Rezumat finala Cupei Africii pe Națiuni, Senegal - Egipt

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.