GSP special

Un apropiat al lotului de biatlon confirmă varianta rusului care acuză Federația: „Să vă spun cum a fost”

Anatoli Oskin (foto: instagram)

Articol de Alexandru Barbu, Răzvan Luțac  —  Tuesday, 08 February 2022

Un apropiat al lotului FR Schi Biatlon, care a decis să-și păstreze anonimatul, confirmă spusele rusului Anatoli Oskin și spune că „sportiv, el trebuia păstrat în lot”

Evenimentele din scrisoarea trimisă de Anatoli Oskin sunt confirmate de un apropiat al lotului României de biatlon.

Acesta a citit atât varianta rusului, cât și a antrenorului Gheorghe Gîrniță și aduce lămuriri referitoare la caz.

„Gîrniță are dreptate că Oskin nu a fost sportivul pe care îl aștepta toată lumea. Uite, comparativ cu Colțea, care e acum la Jocurile Olimpice, nu era mare diferență. Unul dintre ei e bun la fond, celălalt la țintă”, spune sursa GSP.ro.

Însă, mai departe, varianta rusului este „una corectă. Așa s-a întâmplat. Să vă spun cum a fost. Chiar dacă a avut niște rezultate mai proaste la început, la final a prins 2 locuri 3 la campionatele naționale, iar lotul era de 7 oameni. L-au îndepărtat fără să îi dea explicații pentru că nu aveau cum să le motiveze”, spune vocea apropiată de FR Schi Biatlon.

În rest, cazul îmbolnăvirii cu COVID-19 și participării cu febră de 38,5 grade este, spune specialistul contactat de GSP.ro, „adevărată. Ei erau cazați, în Austria, la o vilă în care chiar puteau să-l pună și singur pe Oskin, într-un pat separat, dar nu au făcut asta. L-au băgat cu un tip care avea simptome, apoi, în Suedia, nu au vrut să-l ducă la spital că era bolnav, de frică să nu intre toți în carantină”, conchide sursa Gazetei Sporturilor.

Mai devreme, GSP.ro a publicat scrisoarea biatlonistului rus Anatoli Oskin, care le-a reproșat celor de la FR Schi Biatlon că a fost plasat într-o cameră cu un sportiv cu simptome de coronavirus, apoi a concurat cu o febră de 38,5 grade.

El a fost contrazis de antrenorul Gheorghe Gîrniță, care a punctat că scrisoarea este una „mincinoasă”.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.