Campionate

Gestul lui Sadio Mane a cucerit Africa: ce a făcut pentru un copil întâlnit când era în spital

Sadio Mane, cel mai bun jucător al campioanei Cupei Africii, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 09 februarie 2022

Starul naționalei senegaleze, Sadio Mane, cel mai bun jucător al campioanei Cupei Africii, a ajutat financiar o familie cameruneză pentru a plăti operația și tratamentul copilului lovit de o motocicletă. 

Întreg Senegalul se înclină în fața „leilor din Teranga".

  • Luni, la o zi după ce au cucerit Cupa Africii, Sadio Mane, Koulibaly și coechipierii lor au fost întâmpinați de zeci de mii de oameni, o mulțime în delir care a înconjurat autocarul „eroilor" în parada de la Dakar.
  • Marți, președintele Macky Sall i-a primit la palat. I-a decorat, le-a oferit echivalentul a 75.000 de euro și două terenuri. Unul de 200 de metri pătrați în Capitală și altul de 500 la Diamniadio, noul oraș dezvoltat la dorința lui Sall.

Președintele Senegalului către selecționer: „Aștept o semifinală la Mondial"

Conform L'Équipe, șeful statului i-ar fi spus selecționerului Cissé: „Aliou, când ați plecat în Camerun v-am cerut Cupa Africii și ați câștigat-o! Înaintea Mondialului, nu voi pretinde de la voi trofeul, dar aștept o semifinală". Senegalul însă nici nu e calificată. Pentru a juca în Qatar, trebuie să treacă de barajul cu Egipt, chiar rivala din finala continentală.

Sadio Mane a salvat copilul. A achitat tot

Mai presus de fotbal, inima Africii s-a topit în fața gestului făcut de Sadio Mane. Pe 25 ianuarie, când era în spitalul din Bafoussam, după ce leșinase pe teren la 2-0 cu Insulele Capului Verde, în „optimi", atacantul lui Liverpool a aflat de un caz special. 

Un copil lovit de o motocicletă, cu multiple fracturi, avea nevoie urgent de operație pentru a supraviețuit, dar familia sa nu putea să plătească nici intervenția chirurgicală, nici tratamentul ulterior. Mané a achitat el tot. Și copilul a fost salvat.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.