Campionate

Chelsea s-a califcat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor!

Chelsea s-a califcat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor! Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 09 February 2022

Chelsea s-a impus la limită, scor 1-0, în semifinala cu Al Hilal și va juca sâmbătă în ultimul act al Campionatului Mondial al Cluburilor împotriva brazilienilor de la Palmeiras.

Fără Thomas Tuchel, rămas la Londra după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19, Chelsea a avut parte de un meci dificil în fața formației saudite. Al Hilal și-a creat mai multe ocazii de a marca, însă în cele din urmă golul lui Lukaku din prima repriză a făcut diferența în favoarea englezilor, care merg în finală.

Chelsea va juca în finală cu Palmeiras

Romelu Lukaku a marcat golul victoriei în minutul 32, profitând de o eroare în apărarea saudiților. Campioana Asiei a avut o reacție bună după pauză și a reușit să pună probleme la poarta lui Kepa Arrizabalaga.

Portarul spaniol a fost de fiecare dată la post, astfel că echipa pregătită de Leonardo Jardim se oprește în semifinale.

Va fi a doua încercare a lui Chelsea de a cuceri Campionatul Mondial al Cluburilor, după ce acum zece ani erau învinși de brazilienii de la Corinthians. A fost un eșec greu de digerat atunci, fiind singura dată în ultimele paisprezece ediții când câștigătoarea Ligii Campionilor nu a reușit să câștige trofeul.

Chelsea va juca și de data aceasta cu trofeul pe masă în fața unei echipe din Brazilia, Palmeiras, în finala de sâmbătă. Câștigătoarea Copa Libertadores s-a impus marți în cealaltă semifinală, scor 2-0, în fața egiptenilor de la Al Ahly.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.