Nationala

România, tot mai jos » FIFA a publicat noul clasament al națiunilor

Echipa națională de fotbal a României

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 10 February 2022

FIFA a publicat noua ierarhie a națiunilor, iar România este în cădere față de luna decembrie. Tricolorii au coborât trei trepte în clasament și au ajuns acum pe locul 47.

Țări precum Slovacia, Ecuador sau Algeria au depășit echipa națională a României, care are acum 1453,18 puncte. 

România, pe locul 47 în clasamentul întocmit de FIFA

Dacă în luna decembrie erau pe locul 44, „tricolorii” au căzut acum trei poziții în clasament. 

Prima treaptă a ierarhiei este în continuare deținută de Belgia, echipă cu 1828,45 de puncte. Brazilia este pe locul secund, cu 1823,42 de puncte, iar podiumul este completat de Franța, care are 1786,15 de puncte. 

Adversarele României din Liga Națiunilor în clasamentul FIFA

Echipa națională va disputa în luna iunie și în luna septembrie partidele din Liga Națiunilor, în compania Finlandei, Bosniei și Muntengrului. Selecționata Finlandei este pe poziția 57, Bosnia se clasează două locuri mai jos, pe 59, iar Muntenegru este pe locul 72. 

Iordănescu debutează în martie

Până la partidele din Liga Națiunilor, selecționata României va susține două teste amicale în luna martie, iar acele partide vor reprezenta debutul selecționerului Edi Iordănescu la cârma echipei. 

Tricolorii se vor duela pe 25 martie în Ghencea, cu Grecia, echipă ce se află pe locul 55 în clasamentul întocmit de FIFA. Patru zile mai târziu, România își va testa forțele în fața Israelului, partidă ce se va juca la Netanya. Israel se află în acest moment pe locul 77 în ierarhia FIFA.

Citește alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.