Stranieri

Ce au făcut stranierii » Valentin Mihăilă, rezervă în Atalanta - Juventus. Chiricheș, eroare decisivă cu AS Roma

Atalanta - Juventus // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 februarie 2022

Cele mai interesante informații de la meciurile stranierilor din acest week-end au putut fi urmărite în liveBLOG-ul GSP.ro. 

Valentin Mihăilă, rezervă în Atalanta - Juventus

Valentin Mihăilă (22 de ani) a a fost rezervă în meciul dintre Atalanta și Juventus, din etapa 25 a campionatului italian, scor final 1-1. Pentru gazde a înscris Malinovsky, în minutul 76. Danilo a egalat pentru „Bătrâna doamnă”, în minutul 90+2. 

Andrei Rațiu, titular la Huesca

Fundașul dreapta Andrei Rațiu (23 de ani) a fost titular în meciul dintre Oviedo și Huesca, final 3-3, care a contat pentru etapa 27 din Segunda Division. Avertizat în minutul 82, Rațiu a fost înlocuit 3 minute mai târziu, cu Junior Lago. Huesca ocupă locul 14 din 22, cu 34 de puncte.

Vlad Chiricheș a comis un penalty în Sassuolo - AS Roma 2-2

Fundașul central Vlad Chiricheș (32 de ani) a fost integralist în meciul dintre Sassuolo și AS Roma, final 2-2, care a contat pentru etapa 25 din Serie A. El a provocat penalty-ul din care Tammy Abraham a înscris în minutul 45+1, după ce a blocat cu brațul centrarea lui Vina. 

Pentru gazde, au punctat Smalling (autogol, minutul 47) și Traore, minutul 73. Pentru oaspeți, Tammy Abraham (45+1) și Cristante (90+3).

Sassuolo ocupă locul 12 în Serie A, cu 30 de puncte adunate în 25 de etape.

PAOK, cu Mitriță titular, a câștigat cu Atromitos

PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu (52 de ani), cu Alexandru Mitriță (27) pe teren până în minutul 82, a câștigat meciul cu Atromitos din etapa 23 a campionatului Greciei, scor 1-0. Unicul gol a fost înscris de Crespo, în minutul 57.

PAOK ocupă locul 2 în Grecia, cu 47 de puncte adunate în 22 de etape. Liderul Olympiakos are 53 de puncte și un meci în minus.

Răzvan Marin, titular la Cagliari 

Mijlocașul Răzvan Marin (25 de ani) a fost titular în meciul dintre Empoli și Cagliari, care a contat pentru etapa 25 din Serie A și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Avertizat în minutul 71, Marin a fost înlocuit 8 minute mai târziu, cu Pavoletti. Cagliari ocupă locul 18, primul retrogradabil, cu 21 de puncte adunate în 25 de etape.

Radu Drăgușin, integralist la Salernitana 

Radu Drăgușin (20 de ani) a fost integralist în meciul dintre Genoa și Salernitana, final 1-1, din etapa 25 a campionatului de elită din Italia, Serie A.

Românul a primit cartonașul galben în minutul 75, pentru o ținere. Salernitana este ultima în Serie A, cu doar 12 puncte.

Ionuț Nedelcearu, înfrângere în Serie B

Ionuț Nedelcearu (25 de ani) a fost integralist în meciul Reggina - Crotone, scor 1-0 din etapa a 22-a din Serie B.

După acest eșec, Crotone rămâne pe loc retrogradabil, cu doar 14 puncte.

Alexandru Băluță, eliminat în Ungaria

Alexandru Băluță (28 de ani), titular în Akademia Puskas - MTK Budapesta, final 1-2, a fost eliminat în minutul 76 al partidei pentru un cot „aplicat” pe nasul unui adversar. Celălalt român de la Akademie, Marius Corbu (19), a fost schimbat la pauză. În minutul 19, primse cartonaș galben. La oaspeți, Gheorghe Grozav (31) a fost rezervă neutilizată.

Alexandru Dobre, integralist în Ligue 2

Alexandru Dobre (23 de ani) a fost integralist în meciul dintre Dijon și Pau FC, scor final 0-1, din etapa 24 a eșalonului secund din Franța. Dijon ocupă locul 13 în Ligue 2, cu 29 de puncte.

Deian Sorescu a debutat la Rakow

Deian Sorescu (24 de ani) a debutat astăzi la Rakow. Fostul dinamovist a fost introdus pe teren în minutul 74 al meciului cu Radomiak Radom, câștigat de Rakow cu 1-0. Stoperul Bogdan Racovițan (21) a fost integralist la oaspeți.

Cicâldău și Moruțan, introduși pe final în Galatasaray - Kayserispor 

Cu Alexandru Cicâldău (24 de ani) pe teren din minutul 60, iar Olimpiu Moruțan (22) din minutul 80, Galatasaray a remizat pe teren propriu cu Kayserispor, scor 1-1, în etapa 25 a SuperLigii Turciei.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 70 - gol Miguel Cardoso -, dar Galata a egalat 15 minute mai târziu, prin Mostafa Mohamed.

Galatasaray rămâne pe 13 în Turcia, cu doar 29 de puncte adunate în 25 de etape. Kasyerispor este pe 10, cu 35 de puncte.

Racovițan, titular la Rakow. Sorescu, pe bancă 

Fundașul central Bogdan Racovițan (21 de ani) începe ca titular meciul dintre Radomiak Radom și Rakow, din etapa 21 a campionatului Poloniei. Deian Sorescu (24), mijlocaș la Rakow, este rezervă.

Cicâldău și Moruțan, rezerve la Galatasaray 

Mijlocașii Alexandru Cicâldău (24 de ani) și Olimpiu Moruțan (22) încep pe banca de rezerve meciul dintre Galatasaray și Kayserispor din etapa 25 a SuperLigii Turciei, care a început la ora 18:00. 

Dennis Man, gol pentru Parma

Titular în meciul pe care Parma l-a disputat în compania celor de la Pordenone, Dennis Man a fost decisiv pentru formația antrenată de Iachini.

La scorul de 1-1, internaționalul român a reușit să marcheze în minutul 67, aducând-o pe Parma în avantaj, după ce a profitat de o respingere a portarului oaspeților și a împins mingea în plasă.

„Cruciații” s-au impus până la urmă cu 4-1 în fața ultimei clasate din Serie B. După această victorie, Parma acumulează 28 de puncte și se află pe locul 11 în campionat.

Doi titulari „tricolori” la Pisa

În Serie B au evoluat astăzi alți doi români, la Pisa. Ambii au intrat titulari în remiza albă cu Ternana. George Pușcaș a rămas tot meciul pe teren, dar nu a reușit să marcheze, iar Marius Marin a fost înlocuit la mijlocul reprizei secunde.

Cosmin Contra, victorie zdrobitoare în derby-ul din Arabia Saudită

Al-Ittihad, formația antrenată de Cosmin Contra în Arabia Saudită, a câștigat derby-ul cu Al Nasr, principala contracandidată la titlu, scor 3-0. 

Al-Ittihad a ajuns la 11 victorii consecutive și s-a desprins în fruntea ierarhiei. Are 47 de puncte, un avans de 7 lungimi față de Al Shabab. Echipa antrenată de Cosmin Contra are un și un meci mai puțin disputat.

Peteleu și Bumba, integraliști în Ungaria

Kisvarda, cu Andrei Peteleu și Claudiu Bumba integraliști, a remizat pe terenul lui Ujpest, în runda cu numărul 20 a primei ligi din Ungaria. Kisvarda a acumulat 39 de puncte și a urcat pentru moment pe poziția secundă, la un punct în spatele liderului, Academia Puskas.

Florin Motroc, antrenorul momentului în Bahrain

Antrenorul român Florin Motroc (54 de ani) este antrenorul momentului în Bahrain. East Riffa, formația pregătită de fostul fundaș central, s-a calificat în finala Cupei Regelui după ce a învins în semifinale rivala Al-Rifaa, scor 2-0.

Costel Gâlcă, ultimul în Arabia Saudită

Al-Hazem, echipa pregătită de Costel Gâlcă, a cedat, scor 1-2, disputa cu Abha, din runda cu numărul 20 a primei ligi din Arabia Saudită. Al-Hazem ocupă ultima poziție, cu 14 puncte. Primul loc care asigură salvarea de la retrogradare este la 5 lungimi distanță.

Citește și alte știri din fotbalul mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.