Liga 1

„Cea mai frumoasă zi din viața mea” » GSP l-a găsit pe copilul de mingi la care a țipat Hagi: joacă la Academie și e lăudat de toți

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  duminică, 13 februarie 2022

Iustin Racoviță (12 ani) este copilul de mingi pe care Gică Hagi l-a făcut să plângă în timpul meciului cu Voluntari, terminat 3-0. Gazeta Sporturilor l-a găsit pe puștiul care face senzație la Academia „Gheorghe Hagi”.

Până să câștige cele trei puncte câștigate în fața revelației din Voluntari, Gică Hagi a trecut prin zeci de stări în timpul meciului. Un astfel de moment a avut loc la scorul de 2-0, atunci când „Regele" a urlat la un copil de mingi aflat în apropierea băncii de rezerve.

Motivul? Acesta a dat mingea mult prea rapid la adversari pentru o repunere în joc a acestora. Copilul aflat la câțiva metri de Hagi a început să plângă. După ce Purece a marcat golul de 3-0, Hagi s-a dus și i-a cerut scuze puștiului, l-a luat în brațe și i-a explicat de ce a țipat la el.

După fluierul de final, Hagi a continuat încercarea de a face uitat episodul agresiv.  L-a luat pe puști de pe margine și a stat cu juniorul până echipa a ajuns în cabine. L-a ținut de gât și a fost cu el, alături de restul jucătorilor, să se bucure alături de „Peluza Marină". Apoi l-a dus și în vestiar, unde a primit un tricou cu autograf de la Adi Petre.

Cine e puștiul pe care Gică Hagi l-a făcut să plângă

Gazeta Sporturilor l-a găsit pe puști. Îl cheamă Iustin Petru Racoviță și joacă de 4 ani la Academia lui Hagi, în prezent la grupa de juniori Under 13 a clubului. 

„A fost cea mai frumoasă zi din viața mea. Joc la Academia Hagi de 4 ani și sunt mijlocaș ofensiv. Ce am vorbit cu domnul Hagi rămâne între mine și el. După meci am fost în vestiarul echipei mari și Adi Petre mi-a dat tricoul lui cu autograf! A fost cea mai frumoasă zi", a spus puștiul extrem de emoționat.

Iustin și Hagi. O imagine cât o mie de cuvinte // FOTO captură

Cei din Academie îl descriu ca fiind „un puști talentat, care va ajunge cu siguranță un nume important". Mai mult, „la fiecare turneu dă goluri, e printre cei mai buni de pe teren, dar trebuie să muncească din ce în ce mai mult pentru a ajunge mare. Talent are, trebuie să-și arate calitățile de la meci la meci, iar la turnee să fie printre cei mai buni, așa cum s-a întâmplat și până acum".

Iustin a primit mai multe premii pentru cel mai bun jucător la diferitele turnee la care a participat FOTO Facebook

La finalul partidei, Gică Hagi a comentat incidentul: „Antrenorul trebuia să-i spună ca atunci când echipa ta conduce nu poți să joci rapid. După golul trei am stat cu el, i-am explicat, a fost și cu noi în vestiar la final. A cunoscut jucătorii, i-a dat Adi Petre tricoul cadou. O zi fericită pentru el, cu toate că s-a speriat de mine că sunt «balaur» și am momentele mele, dar după cred că l-am făcut fericit și o să-și aducă aminte toată viață". 

Tricoul cu autograf pe care l-a primit din partea lui Adi Petre

VIDEO Gică Hagi, conferință eveniment: „Domnilor, Guvernul! Așa se înflorește România și n-o să mai fie totul gri, totul negru!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.