Jocurile Olimpice

Ministrul Sportului din România felicită guvernul Ungariei pentru primul aur individual la Jocurile Olimpice de iarnă

Shaoang Liu (dreapta) a câștigat aurul la patinaj viteză pe pistă scurtă, 500 de metri // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 februarie 2022

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Sportului în România, l-a lăudat pe maghiarul Shaoang Liu (23), care a adus prima medalie de aur individuală a Ungariei la Jocurile Olimpice de iarnă.

În această după-amiază, Shaoang Liu, născut din tată chinez și mamă maghiară, a fost cel mai bun în proba de patinaj viteză pe pistă scurtă, 500 de metri, la Beijing. Cu un timp de 40.338 secunde în finala A, el a obținut primul aur pentru Ungaria la Jocurile Olimpice de la Beijing și, totodată, primul aur individual pentru Ungaria la Jocurile Olimpice de iarnă. 

Argintul i-a revenit rusului Konstantin Ivliev (40.431), iar bronzul a mers la canadianul Steven Dubois, 40.669 secunde.

După rezultatul de astăzi, care a urcat Ungaria pe locul 18 în clasamentul medaliilor (un aur și două bronzuri), ministrul Sportului din România, Eduard Novak, l-a felicitat pe patinatorul maghiar și a salutat investițiile guvernului din Ungaria.

Eduard Novak felicită guvernul Ungariei pentru primul aur individual

„Felicitări pentru rezultatul fabulos al lui Shaoang Liu, care aduce aurul olimpic la patinaj viteză pentru Ungaria, în proba de 500m!

În afară de faptul că îl felicit, cunosc exact evoluția patinajului maghiar.

La începutul anilor '90, patinajul de la Miercurea Ciuc era unul dintre partenerii de la care învățau acest sport, după care Guvernul maghiar a investit în construcția de patinoare în fiecare oraș mediu și mare, în antrenori și în pregătirea copiilor și juniorilor, ceea ce a dus la dezvoltarea hocheiului și a patinajului.

Acestea sunt rezultatele acelui proiect. Doar o decizie și consecvență în implementarea ei. Cu siguranță, vom trata foarte serios în cadrul Strategiei Naționale pentru Sport aceste aspecte de bază”, a scris Novak.

Mesajul a fost publicat în două limbi: română, respectiv maghiară. De altfel, toate postările ministrului Sportului din România urmează acest șablon.

VIDEO: cum a cucerit Shaoang Liu medalia de aur 

Mai multe știri despre Jocurile Olimpice: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.