Liga 1

Becali Pro » Ce mutare decisivă a făcut patronul FCSB în meciul contra Chindiei

Gigi Becali // FOTO: Raed Krishan

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 15 februarie 2022

Surse din club FCSB îi atribuie lui Gigi  Becali decizia surprinzătoare de schimbare a tacticii în pauza meciului cu Chindia într-una „neortodoxă”. „Dacă el a făcut așa ceva, a trecut și de nivelul licenței Pro!”, glumește Ilie Dumitrescu.

FCSB a întors rezultatul meciului cu Chindia după ce jucase foarte slab în prima repriză și era condusă cu 2-0. 

În afara schimbării unor titulari, roș-albaștrii au ieșit din vestiar pentru ultimele 45 de minute cu un sistem straniu, în care unii dintre fotbaliști nu mai îndeplineau rolurile pentru care sunt, teoretic, specializați, un 3-5-2 în care mai existau doi stoperi și un singur fundaș lateral de meserie, Șerban, folosit ca fundaș central stânga. 

Octavian Popescu și Cordea, jucători utilizați în general doar în atac, acopereau pozițiile fundașilor laterali. Rețeta surprinzătoare a funcționat, FCSB a câștigat cu 3-2 după ce a jucat cu mult mai bine în partea secundă. 

Cui i-a aparținut însă ideea? Surse din club susțin că tot Becali a comandat în pauză și planul atipic pentru repriza a doua. Inclusiv așezarea, nu numai înlocuirea unor titulari cu câteva rezerve.

Echipa lui mai procedase astfel în derby-ul cu CFR, pe care îl încheiase la egalitate, 3-3. Și atunci avea să fie mai bună repriza a doua, după trecerea la 3-5-2. Oamenii lui Petrescu conduceau în pauză cu 3-2 și s-a terminat 3-3 pe Arena Națională. 

„Unii buni te-ar bate!"

Ilie Dumitrescu, fost antrenor al FCSB-ului, a glumit la DigiSport pe seama eficienței mutărilor tactice: „Dacă Gigi a schimbat așezarea în pauză, înseamnă nu doar că s-a calificat pentru licența Pro, ci că a și trecut de nivelul «Pro»!". 

Fostul internațional crede că e riscant ca Petrea, antrenorul de pe bancă, sau Becali, conducătorul suprem al echipei, să mai apeleze la ideea aceasta și în partide cu adversari mai puternici: „Nu cred că poate deveni o obișnuință. O formație puternică, una cu fotbaliști tehnici și rapizi, te poate surprinde foarte ușor pe contraatac dacă riști așa. Chindia s-a lăsat dominată, nu a mai avut contraatacuri multe și FCSB a rezistat. 

În unele momente, fundașul central dreapta, Cristea, era extremă, iar celălalt stoper, Șerban, era tot extremă. Și rămânea un singur fundaș. Nu poți juca așa împotriva unei echipe foarte bune! Cu CFR, cu Universitatea Craiova îți asumi riscuri prea mari!".

VIDEO Valentin Gheorghe, atacant FCSB: „Suntem fericiți pentru aceste puncte, erau foarte importante”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.