Liga 1

Cornel Dinu acuză: „Am informații că au dispărut 3,5 milioane de euro. Probabil e premeditat”

Cornel Dinu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 15 February 2022

Cornel Dinu a comentat situația extrem de complicată de la Gaz Metan, club care are de suferit din cauza datoriilor către jucători, dar și către stat.

  • Dinamo – Gaz Metan se joacă vineri, de la 19:55. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, DigiSport și TV Telekom Sport

Luni, cei mai buni jucători (Gabriel Moura, Vlad Morar, Vâlceanu, Matricardi, Horj, Dobrescu, Francisco Junior, Mihai Lixandru, Ioan Filip, Grădinaru, Irobiso) ai trupei lui Ilie Poenaru și-au reziliat contractele, din cauza restanțelor.

Cornel Dinu: „De la Gaz Metan au dispărut 3,5 milioane de euro”

„Procurorul” a vorbit despre clubul din Mediaș și spune că, din informațiile sale, de la Gaz Metan au dispărut 3,5 milioane de euro.

„Am fel de fel de informații pentru că am o anumită simpatie faţă de Gaz Metan. Am o melancolie...Gaz Metan are un lot bun, cu care ar trebui să se salveze. Am mulţi prieteni. Când vreau să aflu ceva, mă interesează din punct de vedere fotbalistic, mă apropii de adevăr. 

S-au petrecut nişte lucruri neverosimile acolo. Au dispărut vreo 3 milioane şi jumătate de euro.  Lucrurile nu sunt în regulă. Nu se poate să ajungi în halul ăsta având nişte sponsori puternici. Probabil este şi o premeditare. Nu-şi merită locul”, a declarat Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

Gaz Metan, finanțare de la stat, datorii la stat

Gaz Metan aștepta salvarea de la Romgaz, o societate de stat, în condițiile în care clubul înregistrează datorii către stat și e ilegal să fie finanțat de la bugetul public.  Acesta e motivul pentru care ajutorul a fost blocat, măcar pentru moment. Pe 15 februarie va avea loc un termen în care creditorii cer ca societatea să revină în insolvență, pentru că nu ar fi depășit reorganizarea în mod legal. 

Clubul are procese și cu fotbaliști care au rupt de curând contractele și au deschis procese la FIFA.  Primarul Gheorghe Roman a scris în comunicatul pe care l-a publicat recent că Gaz Metan înregistrează datorii de peste trei milioane de euro.  „E o situație delicată, ne vom întâlni pe 11 februarie pentru a analiza documentele financiare primite”, a mai spus edilul. El s-a referit la datoriile foarte mari atunci când a luat în calcul falimentul societății.

VIDEO Cluburile finanțate de stat ar trebui lăsate să joace în Liga 1?

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.