Jocurile Olimpice

„Singura diferență dintre noi două? Eu sunt neagră” » Furia unei atlete după ce patinatoarea Kamila Valieva a fost lasată în continuare la Jocurile Olimpice

Sha’Carri Richardson, interzisă anul trecut de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 februarie 2022

Americanca Sha’Carri Richardson, interzisă anul trecut de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a înfuriat când a văzut că rusoaica Kamila Valieva poate participa în continuare la Jocurile Olimpice de Iarnă. 

  • Context: Patinatoarea Kamila Valieva (15 ani), medaliată cu aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, a primit o decizie favorabilă din partea TAS, deși s-a descoperit că a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă în decembrie 2021, după un test efectuat în decembrie;
  • Kamila va putea participa în continuare la Olimpiada de Iarnă, lucru care a nemulțumit o altă sportivă;

Sha’Carri Richardson: „Mama mea murise și am fumat cannabis ca să-mi alin durerea”

Sha’Carri Richardson a fost interzisă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a fost depistată de consum de cannabis. Era favorită la 100 de metri să ia medalie. 

Atleta americană în vârstă de 21 de ani a scris că a fumat cannabis pentru a se consola după ce i-a murit mama, mai ales că substanța interzisă nu are efect asupra evoluției sportive. 

„Care e diferența dintre cazurile noastre? Singura pe care o văd eu este că eu sunt o tânără femeie neagră”, a scris Sha’Carri Richardson, acuzând de rasism decizia celor de la TAS. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.