Liga 1

Pușcaș și-a schimbat discursul peste noapte: „Arbitrii au fost din nou figurile principale. Nu se mai poate cu ei, să se implementeze VAR-ul!”

+11 Foto
Marcel Pușcaș

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 februarie 2022

Luni seara, la GSP Live, Marcel Pușcaș (61 de ani) spunea că arbitrajul lui Marcel Bîrsan (39) din CSU - FCU Craiova, 2-0, a fost „corect”. În această dimineață, președintele lui FCU a avut un discurs diferit.

La scurt timp după fluierul final din derby-ul Craiovei, Pușcaș a declarat la GSP Live că „nu pot să mă leg, în mare, de arbitrajul de azi. A fost corect, golurile au fost valabile. N-a fost un arbitraj care să decidă un alt rezultat”. Totuși, i-a contestat „centralului” Marcel Bîrsan o decizie: „Bancu merita al doilea galben, faza o reclama”.

În această dimineață, Pușcaș a prezentat un discurs diferit. Oficialul de la FCU I-a reproșat mai multe decizii „centralului” din București, despre care spune că „a influențat jocul”. 

Marcel Pușcaș și-a schimbat discursul peste noapte după CSU - FCU Craiova: „Bîrsan nu a avut o zi fastă”

„Din nou, arbitrii sunt figurile principale într-un meci de fotbal. Sperăm să se implementeze VAR-ul odată, nu se mai poate cu ei. Prima problemă apărută a fost faptul că joi se știa arbitrul acestei partide. 

În mod normal, CCA anunță arbitrii cu o zi înainte. Fiecărei echipe i se transmite arbitru cu o zi înainte de meci, ca să fie evitate suspiciunile. Mă rog, probabil cineva din CCA a oferit presei această informație.

Nu înseamnă că noi am jucat extraordinar aseară, dar nu putem să-l luăm mereu pe «dacă» în brațe din cauza arbitrajului. Dacă dădea henț la Gustavo? E posibil un henț acolo. Dacă îl elimina pe Bancu? Dacă dădea fault la Compagno? Acest «dacă» e valabil la ambele goluri primite. 

Hai să fim obiectivi: să se dea tot ce e de dat. Elimină-i pe Durmen, pe Bancu, acordă fault la Compagno și vedem ce se întâmplă. Fluieră corect!

Eu îl consideram pe Marcel Bîrsan a fi unul dintre arbitrii buni ai noștri, dar - din păcate - ieri nu a fost o zi fastă pentru el. Deciziile luate au influențat jocul”, a spus Pușcaș la Pro X.

Arbitrii noștri sunt singurii amatori din incinta terenului de fotbal. Au serviciu, locuri de muncă, ei prestează acest hobby și influențează rezultate, destine. 

Trebuie să învățăm, am greșit la ambele goluri. A fost o lipsă de marcaj la primul gol, la golul 2 nu a ieșit Negru la ofsaid. Sunt greșeli pe care le recunoaștem, dar nu știm ce s-ar fi întâmplat dacă fiecare decizie corectă ar fi fost acordată.

- Marcel Pușcaș, președinte FCU Craiova 

Potrivit analizei fostului arbitru Ion Crăciunescu, Bîrsan a comis 5 erori majore în derby-ul Craiovei. În minutul 2 ar fi trebuit să-l elimine pe Van Durmen, de la FCU. În minutul 12, să acorde un penalty Universității. În minutul 16, să nu valideze golul lui Gustavo din cauza unui henț.

În minutul 60, să-l elimine pe Nicușor Bancu, de la Universitatea Craiova, iar în minutul 76 să sancționeze un fault în faza care a dus la golul 2.

VIDEO » Ce spunea Marcel Pușcaș la GSP Live 

>

Mai multe știri despre CSU - FCU Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.