Liga 1

Cum a rezolvat Reghecampf problema transferurilor la CS Universitatea! + Premianții Craiovei, după derby

Laurențiu Reghecampf// Foto: IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica

Articol de Aurelian Botezatu  —  Tuesday, 15 February 2022

Laurențiu Reghecampf (46 de ani), antrenorul Universității Craiova, i-a revitalizat pe Screciu și pe Vătăjelu, ce pot fi văzuți ca niște noi achiziții. Iar medicul Claudiu Stamatescu îi livrează la timp pentru faza finală a sezonului pe Marius Constantin, Valerică Găman și Elvir Koljic.

Universitatea Craiova n-a făcut nicio achiziție în acest mercato hibernal (18 ianuarie - 14 februarie), ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2016. Dacă atunci, finanțatorul Mihai Rotaru a preferat să „transfere” de la „tineret”, acum au „rezolvat” antrenorul Laurențiu Reghecampf și staff-ul condus de medicul Claudiu Stamatescu. 

Cum a rezolvat Reghecampf problema transferurilor la CS Universitatea Craiova

Reghe are marele merit de a-i fi relansat efectiv pe Vladimir Screciu și pe Bogdan Vătăjelu. Deși primul a revenit la Universitatea pe 1 iulie 2020, iar „Vătă” chiar mai devreme, în iulie 2019, amândoi au „explodat” abia acum, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf. 

Imediat ce i-a preluat pe alb-albaștri, în iulie 2021, Reghecampf l-a reactivat pe Screciu. „Închizătorul” în vârstă de 22 de ani ce până atunci făcea naveta bancă - teren joacă acum impecabil și pe postul său. Iar la nevoie, cum a fost cazul de când s-a accidentat Marius Constantin, și în centrul defensivei. În acest moment el este al 4-lea la Craiova în ierarhia indexului InStat și poate fi privit ca un transfer reușit efectuat în acest sezon. 

Vătăjelu, la rându-i, a avut viață grea la întoarcerea în Bănie, de la Sparta Praga. Pe postul său, fundaș stânga, are o concurență aprigă în căpitanul Nicușor Bancu, iar pe celălalt flanc era folosit cel mai adesea ca o soluție „de avarie”, atunci când erau indisponibili Ștefan Vlădoiu și Antoine Conte. 

Nu mai e cazul! „Vătă” a jucat atât de bine în ultima vreme că a ajuns al doilea din lot în ierarhia indexului InStat, după Valerică Găman. Iar luni, în derby-ul cu FCU Craiova (2-0), a fost cel mai bun de pe teren, în condițiile în care a început fundaș-dreapta și a încheiat fundaș-stânga! Index: 276. 

Vreau să leg și a treia victorie, și pe a patra. E doar începutul. Sperăm să revină și jucătorii accidentați și să nu mai avem probleme. Vreau să ne clasăm cât mai sus. În play-off vrem să facem o figură frumoasă. Pentru noi urmează doar finale! Vreau o echipă puternică, cu care să plecăm la luptă sezonul viitor. 

- Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova, după 2-0 cu FCU Craiova

Staff-ul medical a livrat la timp destui jucători cu probleme

Pe Rotaru nu l-au salvat doar „transferurile” lui Reghe, ci și staff-ul medical. Claudiu Stamatescu i-a livrat la timp destui jucători cu probleme la un moment dat (Bancu, Vlădoiu, Baiaram, Roguljic, Nistor) și i-a „predat” deja lui Reghe pe Marius Constantin și pe Valerică Găman, despre care se spunea că va mai putea fi văzut pe gazon abia prin aprilie. 

Cei doi se antrenează ușor, iar în cel mult 3 săptămâni, la timp pentru faza finală a stagiunii în curs, sunt așteptați să reintre în circuit. La fel, Koljic, după problemele la spate cu care s-a ales în „șocul” cu CFR Cluj (1-1) din 5 februarie.

11 martiee data la care ia startul play-off-ul/play-out-ul stagiunii 2021/2022

Premianții Craiovei

NumeMeciuri*Index InStat
1. V. Găman16*253
2-3. B. VĂTĂJELU17246
2-3. N. Bancu28246
4-5. V. SCRECIU30242
4-5. M. Constantin21242

*Au fost luați în calcul doar jucătorii care au bifat măcar 15 meciuri în acest sezon, în toate competițiile

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.