Liga 1

Anass Achahbar, fotbalistul accidentat de Albu, va lipsi până la 7 luni!

+6 Foto
Intervenția lui Alexandru Albu asupra lui Achahbar // foto: captură Telekom Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 februarie 2022

Anass Achahbar (28 de ani), accidentat de Alexandru Albu în meciul dintre Rapid și Sepsi OSK, scor 1-1, a suferit o ruptură parțială de tendon și o fractură la gleznă.

Mijlocașul covăsnenilor, accidentat în minutul 31 al meciului dintre Rapid și Sepsi OSK, și-a aflat diagnosticul după ce a fost supus unei analize RMN.

Anass Achahbar poate lipsi până la 7 luni după accidentarea din Rapid - Sepsi OSK 

„Aseară am reușit să-i facem RMN-ul. Din păcate, veștile nu sunt prea bune. S-a decelat o ruptură parțială de tendon fibotalar, importantă, destul de mare. Partea cea mai urâtă a lucrurilor constă în faptul că e o fractură în treimea distală a peroneului, cu lungime de aproximativ 6 centimetri. Asta presupune o intervenție probabil chirurgicală, pentru a aduce osul în starea lui normală. 

În cursul zilei de astăzi, vom avea o discuție cu ortopedul chirurg și vom stabili ceea ce trebuie făcut în următoarele zile: o intervenție chirurgicală sau un tratament clasic conservator, de refacere. 

În cazul în care se intervine chirurgical, va dura până la 6-7 luni. Dacă nu, în aproximativ o lună și jumătate, două, va putea să reia antrenamentele”, a transmis medicul echipei, Gheorghe Popa.

Cum a fost accidentat Anass Achahbar

În minutul 31, Albu a avut o intrare inutilă la centrul terenului, aproape de zona băncilor de rezerve. Anass Achahbar preluase mingea cu spatele la poarta Rapidului, moment în care mijlocașul giuleștenilor a intervenit prin alunecare. A încercat să lovească balonul, dar a prins piciorul drept al adversarului într-o „menghină”.

Sebastian Colţescu i-a arătat inițial cartonașul galben lui Alexandru Albu. După câteva zeci de secunde, momente în care medicii lui Sepsi au înștiințat că accidentarea lui Achahbar este una serioasă, „centralul” din Craiova a revenit și l-a eliminat pe mijlocașul giuleștenilor.

Albu a opinat că Sebastian Colțescu nu trebuia să-i acorde cartonașul roșu pentru intrarea sa.

„M-am dus poate puțin mai tare în adversar, dar părerea mea este că nu a fost de roșu. Asta se poate vedea pe reluări. Dar asta este, se întâmplă”, a declarat Albu zilele trecute.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.