Stranieri

Ce-l așteaptă pe Nicolae Stanciu la Wuhan: „Nu mai poate merge la națională” » Un român din China îl avertizează

Nicolae Stanicu // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 februarie 2022

Nicolae Stanciu (28 de ani) este de marți jucătorul chinezilor de la Wuhan Three Towns, club promovat în prima ligă chineză la capătul sezonului 2021.

Aflat la a doua experiență în afara Europei, după perioada petrecută la Al Ahli (ianuarie – iulie 2019), Stanciu este avertizat cu privire la ce-l așteaptă în China, din cauza restricțiilor împotriva răspândirii coronavirusului.

Ce-l așteaptă pe Nicolae Stanciu, după transferul la Wuhan Three Towns: „Nu mai poate veni la lot”

Fostul internațional al Petrolului, Florin Pârvu (46 de ani),  antrenorul echipei de tineret a chinezilor de la Henan Jianye, a vorbit despre restricțiile extrem de dure impuse în China și despre ce probleme va avea Stanciu când va sosi din Europa în China, care ar putea face imposibilă convocarea lui la echipa națională.

„Nu mai poate merge la națională. Fusul orar e cea mai mare problemă. Sunt 6 ore diferență între China și România, iar restricțiile împotriva COVID-19 chiar sunt restricții. Stanciu, ca să ajungă la noul club, are nevoie de 21 de zile. Stă 14 zile în  carantină, chiar dacă e vaccinat, și are alte 7 zile de monitorizare la club. 

În plus, avioanele care aterizează din Europa în China sunt aeroporturi speciale, în care te pregătesc de carantină. Nu poți zbura unde vrei. Se face test pe aeroport, apoi stai la hotel 14 zile. Nu vezi pe nimeni, mâncarea vine la ușă. Carantina e una dură. Nu e niciun fel de abatere”, a spus Pârvu pentru Prosport.

Wuhan a fost epicentrul pandemiei de coronavirus

În decembrie 2019, în orașul Wuhan au fost înregistrate primele cazuri de coronavirus. Ulterior, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut, autoritățile au luat măsuri dure și au închis orașul, nefiind permisă intrarea și ieșirea din oraș. Carantina, impusă în ianuarie 2020, a fost menținută timp de 76 de zile. Ulterior, restricțiile au fost ridicate pentru locuitori.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.