Liga 1

Cum va arăta primul „11” al lui Gaz Metan cu Dinamo, meci blocat la pariuri » 8 juniori în lotul deplasat de Poenaru

Ilie Poenaru // FOTO: Imago

Articol de Viorel Tudorache  —  miercuri, 16 februarie 2022

După ce și-a pierdut o mare parte dintre jucători, din cauza datoriilor, Gaz Metan e nevoită să apeleze la juniori pentru meciul cu Dinamo.

  • Dinamo – Gaz Metan se joacă vineri, 18 februarie, de la 19:55. Meciul va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, TelekomSport și DigiSport 1

La Gaz Metan au mai rămas opt jucători importanți, dintre care doi, Chamed și Irobiso, au memorii depuse și așteaptă judecarea lor ca să plece și ei. Astfel, antrenorul Ilie Poenaru a fost nevoit să completeze lotul cu 8 juniori pentru meciul cu Dinamo.

Duelul a fost blocat ieri de majoritatea caselor de pariuri din România. Inițial, bookmakerii au propus o cotă avantajoasă pentru un triumf al lui Dinamo. Sâmbătă, succesul roș-albilor era creditat cu 2,40. Între timp, cota a scăzut până la 1.70, pentru ca ulterior meciul să dispară din ofertele bookmakerilor.

Cum ar putea arăta Gaz Metan în meciul cu Dinamo

În acest moment, Gaz Metan are 12 jucători cu experiență în Liga 1. Aceștia sunt: Buzbuchzi (28 de ani), Gaspar (19 ani), Cr. Avram (18 ani), Dobrescu (29 de ani), Matricardi (28 de ani), Chamed (28 de ani), Mathaus (31 de ani), Kanda (21 de ani), Dr. Iancu (19 ani), Paul Costea (22 de ani), Francisco Junior (30 de ani), Șteau (20 de ani).

Ilie Poearu a decis să mizeze pe 8 juniori: Grosz (portar la Gaz Metan U19), Maxim (mijlocaș la Gaz Metan U19), Covaci (mijlocaș la Gaz Metan U19), Domșa (mijlocaș la Gaz Metan U19), Țala (mijlocaș la Gaz Metan U17), Ursu (mijlocaș  la Gaz Metan U17), Noian (atacant la Gaz Metan U17), Mocan (mijlocaș la Gaz Metan U17)

Cum ar putea arăta Gaz Metan cu Dinamo: 
Buzbuchi - Kanda, Matricardi, Mathaus, Dobrescu - Cr. Avram, Șteau - Chamed, Gaspar, P. Costea -  Vl. Domșa. Absent: F. Junior (suspendat)

Pe 23 pot pierde încă 6 puncte! 

Medieșenii au fost deja depunctați, li s-au luat două puncte din cauza unei datorii către Ronaldo Deaconu. Aveau săi plătească fostului lor mijlocaș 110.000 de euro, o sumă pe care încă nu i-au achitat-o. Pe 23 februarie va fi termen într-un alt proces în care Gaz Metan riscă depunctarea. Clubul e dator la Mihai Teja și la doi dintre asistenții fostului antrenor. În total au să le dea 70.000 de euro.

Dacă ardelenii nu vor achita până atunci, lor le vor mai fi luate șase puncte, câte două puncte pentru datoria înregistrată față de fiecare angajat! Ieri a fost un termen și în procesul în care creditori vechi solicită readucerea lui Gaz Metan în insolvență, întrucât ieșirea din insolvență ar fi fost ilegală, fără achitarea tuturor datoriilor. Judecătorul a hotărât amânarea speței până la data de 15 martie. 

Gazul avea 24 de puncte și a mai rămas cu 22. Dacă nu mai adună nimic pe teren, medieșenii pot ajunge la 16 puncte pe 23 februarie.

Gaz metan joacă pentru drepturile TV 

Gaz Metan o să mai continue sezonul doar ca să nu descompleteze competiția și să nu afecteze valoarea drepturilor TV. Evitarea retrogradării pare să fie imposibilă cu o formulă alcătuită cu mulți juniori. Retragerea Mediașului ar conduce la diminuarea sumei pe care o achită televiziunile, din moment ce ar scădea și numărul meciurilor. Toate cele 15 cluburi care ar rămâne ar suporta împreună o pierdere de aproape două milioane de euro.

VIDEO Topul celor mai severe eșecuri suferite de Dinamo în istorie

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.