Liga 1

Gică Craioveanu, răspuns după atacul lui Mititelu Jr: „Educația mea e alta”

Gică Craioveanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 februarie 2022

Echipa lui Mihai Rotaru s-a impus cu scorul de 2-0 în derby-ul Craiovei. Apoi, aniversatul zilei, Gică Craioveanu, a fost jignit de Adrian Mititelu Jr.

Patronul celor de la FCU Craiova s-a dezlănțuit pe pagina de Facebook după înfrângerea echipei sale și nu l-a iertat pe Gică Craioveanu, marea legendă a clubului din Bănie.

Gică Craioveanu, replică pentru Mititelu Jr: „Nu pun la suflet!”

Lovitura de start a partidei de la Craiova a fost dată de Gică Craioveanu, cel care în ziua derby-ului a împlinit 54 de ani. Sărbătoritul zilei a fost aplaudat la scenă deschisă de fanii de la Peluza Nord și apostrofat de rivalii de la Peluza Sud. 

„Grande” Craioveanu a fost jignit inclusiv de Adrian Mititelu Jr, care și-a exprimat furia la finalul întâlnirii: „La mulți ani, Gică Craioveanu! Am văzut că a dat lovitura de începere și că a împlinit 54 de ani, spre surprinderea mea. După aspectul fizic îl încadram undeva între 65 și 70 de ani. Alcoolul dăunează grav sănătății, dar și aspectului fizic, se pare”, este mesajul postat de Mititelu Jr. pe pagina de Facebook.

Gică Craioveanu nu a rămas indiferent după mesajul venit din tabăra adversarilor și a mărturisit pentru Fantaik că a făcut special deplasarea din Spania pentru partida de pe „Ion Oblemenco” și că nu s-ar fi așteptat să fie primit cu atâta ură chiar de ziua lui. 

Craioveanu, răspuns pe măsură pentru Mititelu: „Nu-mi aduc aminte să-l fi jignit pe Adrian Mititelu sau pe băiatul lui!”

Gică Craioveanu a explicat pentru sursa citată că nu este afectat de ceea ce s-a întâmplat în timpul și după partida dintre cele două rivale din Craiova, dar este de părere că nu ar fi meritat un astfel de tratament în contextul în care el nu a vorbit pe nimeni de rău: 

„Nu e problemă, chiar nu pun la suflet! Asta e! Nu cred că merit acest lucru pentru că nu am făcut rău nimănui în viața mea, nu am vorbit niciodată de rău pe nimeni. Eu nu mi-aduc aminte să-l fi jignit pe Adrian Mititelu sau pe băiatul lui! Asta este… Fiecare e cum e… Educația mea e alta și am fost crescut altfel”, a declarat Gică Craioveanu.

Fostul optar al Craiovei a comentat și mesajul pe care Mititelu Jr. l-a postat la adresa sa la finalul întâlnirii, făcând trimitere la dragostea pe care i-o poartă clubului din Bănie: „Dacă asta crede el… Dar el nu mă cunoaște în primul rând. Ca să vorbească despre mine, el ar trebui mai întâi să mă cunoască. 

Nu cred că era momentul, mai ales de ziua mea. Vreau să îți spun un lucru și vreau să-l scrii neapărat. Eu iubesc în primul rând Craiova! Cred că sunt singurul om de pe planeta asta care vorbește la superlativ de Craiova. Iese la televiziune în Spania, iese la radio în Spania, la Digi în România și spun în general de orașul Craiova”, a adăugat Craioveanu.

Pentru mine Craiova înseamnă enorm. Eu datorită Craiovei am ajuns la cel mai înalt nivel și de-asta am fost un pic trist pentru ce s-a întâmplat. Nu poți să judeci un om până nu îl cunoști. Și ce mă deranjează e că sunt mai apreciat în Spania decât în România sau la Craiova. În Spania nu m-a fluierat pe Bernabeu, pe Camp Nou, nu m-au fluierat la Valencia, la Bilbao, că erau derby-uri importante cu ei. Am fost apreciat și aplaudat, nu înjurat - Gică Craioveanu

Craioveanu, după derby-ul orașului: „Cred că a fost cel mai frumos meci din istoria fotbalului românesc!”

Gică Craioveanu a declarat că a venit în România special pentru întâlnirea dintre cele două rivale ale orașului și a afirmat că atmosfera din Bănie a fost poate una dintre cele mai frumoase pe care le-a trăit vreodată pe stadion: „Mihai Rotaru m-a invitat la meci. Am venit din Spania special pentru acest meci, pentru prieteni și pentru orașul Craiova. Mi-a fost drag să vin. Cred că a fost cel mai frumos meci din istoria fotbalului românesc! Mă refer ca atmosferă. A fost spectacol”.

61de goluri a înscris Craioveanu de-a lungul carierei în tricoul alb-albastru

Craioveanu, impresionat de nepotul lui Balaci: „E încă un copil și are nevoie de minute ca să poată crește”

Atanas Trică, nepotul marelui Ilie Balaci, a fost introdus de Laurențiu Reghecampf în finalul întâlnirii cu FCU Craiova, iar Gică Craioveanu a avut numai cuvinte de laudă la adresa puștiului care a izbutit în victoria cu Dinamo, scor 6-1, să înscrie primul gol în Liga 1: „Are calități, este puternic și cu un fuleu bun. E încă un copil și are nevoie de minute ca să poată crește. Acum e destul de greu pentru că este Koljic, Markovici, e Ivan. E greu să intre în echipă. Elvir e un jucător foarte important pentru Craiova. Un pivot care creează spații pentru ceilalți jucători, ceea ce este foarte important”, a încheiat Gică Craioveanu.

VIDEO Sorin Cîrțu după derby-ul cu FCU: „Face parte din ADN-ul nostru!”

>

Citește alte știri despre CSU Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.