Liga 1

Un antrenor român, despre posibilitatea de a antrena în străinătate: „Nu suntem bineveniți în țările civilizate”

Mihai Teja

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 17 februarie 2022

Mihai Teja (43 de ani), fost antrenor la Gaz Metan, FCSB și Dinamo, a vorbit la GSP Live despre posibilitatea ca tehnicienii români să lucreze într-un campionat important din Europa.

Teja chiar a încercat să intre în fotbalul englez. Acesta a aplicat online pentru un post în academia lui West Bromwich Albion, echipă din liga a doua, dar nu a primit un răspuns.

Mihai Teja: „Nu suntem bineveniți în țările civilizate”

„Este foarte greu să ajungi acolo. Dar am zis: «de ce nu?». Chiar dacă fac 2-3 pași înapoi, mi-aș dori să intru, pentru ca apoi prin ceea ce fac sau prin calitatea mea, să urc la un nivel mult mai bun. Cred că dacă intri într-un sistem și ai talentul necesar, calitatea sau deprinderea necesară, poți să urci la un nivel mult mai bun. Visul meu e să antrenez în Europa, dar nu este ușor. 

Am aplicat pentru un post la West Brom, la academia clubului, mai mult din curiozitate, dar nu mi-a venit un răspuns. Știu că noi, românii, nu prea suntem bineveniți în țările civilizate. Chiar vorbeam cu unii agenți și mi-au spus: «Mihai, îți zic sincer, este foarte greu să intri acolo». Deci nu avem o imagine foarte bună, e clar că este greu”, a spus Mihai Teja în această dimineață la GSP Live.

Mihai Teja: „Dan Petrescu are o imagine bună în Anglia, dar nu a ajuns să antreneze acolo”

Mihai Teja a oferit chiar exemplul lui Dan Petrescu, un antrenor român important, care nu a ajuns totuși să antreneze în Anglia, deși este foarte bine văzut acolo.

150de meciuri a jucat Dan Petrescu pentru Chelsea, între anii 1996 și 2000.

 „Dacă te duci la Chelsea și spui «Dan Petrescu», lumea se ridică în picioare și tot stadionul îl aplaudă. Are o imagine foarte bună în Anglia și cu toate acestea nu a ajuns să antreneze acolo. Mai vorbeam cu el și mi-a spus: «Mihai, chiar îmi pare rău că nu am ales Anglia, Championship »”, a spus Teja la GSP Live.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.