Tenis

Cu cine ar juca Simona Halep în semifinala de la Dubai, dacă trece de Ons Jabeur

Jelena Ostapenko / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 17 februarie 2022

După un maraton de două ore și 42 de minute, letona Jelena Ostapenko (24 de ani, 21 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai, după o victorie epuizantă, în trei seturi, reușită în fața Petrei Kvitova (31 de ani, 25 WTA). Letona ar putea da în penultimul act peste Simona Halep, dacă acesta o va învinge pe Ons Jabeur

  • Meciul dintre Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) și Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA) este programat astăzi, după ora 17:00. Va putea fi urmărit liveTEXT pe GSP.ro și este televizat pe Digi Sport 2.

Jelena Ostapenko, fosta câștigătoare de la Roland Garros 2017, continuă să-și facă simțită prezența și la Dubai, turneu la care reușește cea de-a doua semifinală consecutivă, după cea de la Sankt Petersburg, de săptămâna trecută. 

Nivelul letonei a fost din nou unul ridicat, ea revenit de la 0-1 la seturi în fața Petrei Kvitova, o altă jucătoare pentru care turneul de la Dubai a reprezentat un nou început.

Condusă cu 5-7, 3-5, Ostapenko a fost protagonista uneia dintre cele mai importante reveniri ale sale din ultimii ani. N-a abandonat nicio secundă lupta și, grație aceluiași joc ofensiv arhicunoscut, a întors în cele din urmă soarta meciului. În decisiv, Ostapenko a revenit din alte situații complicate pe tabelă, ea salvând inclusiv o minge de meci a cehoaicei.

Simona Halep, din nou față în față cu Ostapenko, după coșmarul din 2017? 

Dacă o va învinge pe Ons Jabeur, Simona Halep se va revedea, astfel, cu jucătoarea care i-a administrat una dintre cele mai dureroase înfrângeri ale carierei

În 2017, letona revenea incredibil în finala de la Roland Garros cu Halep, pe care a învins-o cu 4-6, 6-4, 6-3, după ce românca a dominat meciul mai bine de o oră. 

Câteva luni mai târziu, la Beijing, Halep și-a luat revanșa, impunându-se cu 6-2, 6-4 în fața jucătoareai din Letonia.

Halep, Ostapenko și gândurile lor, în timpul unui changeover din finală. foto: Getty Images

Jelena Ostpaneko, urcare importantă în clasamentul WTA

În urma parcursului de la Dubai, Jelena Ostapenko a urcat cinci locuri în clasamentul WTA Live, de pe 21 până pe 16. Cea mai bună clasare a ei a venit în martie 2018, locul 5.

Jelena Ostapenko, după triumful cu Kvitova: „O astfel de victorie aduce multă încredere”

„A fost o atmosferă fantastică. Am încercat să lupt până la ultimul punct. Cred că Petra a reușit să facă un meci foarte bun și mă bucur foarte mult că am reușit să câștig. O astfel de victorie vine la pachet cu multă încredere, Kvitova e o jucătoare mare

Caut să îmbunătățesc jocul în fiecare zi, îmi place foarte mult să fiu pe teren, în fața unor astfel de spectatori”, a spus Ostapenko, la finalul partidei cu Kvitova.

Simona Halep - Ons Jabeur, pentru un loc în semifinala de la Dubai

Până la o posibilă semifinală, Simona Halep are parte de un meci extrem de dificil în sferturi. Ons Jabeur este singurul cap de serie rămas pe tabloul principal de la Dubai. 

Cele două s-au întâlnit și în ediția din 2020 de la Dubai, în faza optimilor de finală. Halep se impunea atunci dramatic, 1-6, 6-2, 7-6(7). Simona a glumit pe seama acelei întâlniri: „Îmi amintesc că a fost o atmosferă extraordinară. Vă mulțumesc pentru asta! Tot ce sper e ca acum să nu fie 9-7 în tie-break”.

37.500$și 185 de puncte va primi învingătoarea duelului Halep - Jabeur. Cine pierde se mulțumește cu 17.500$ și 100 de puncte

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.