Opinii

Antrenorul Simona Halep!

Articol de Cristian Tudor Popescu  —  joi, 17 februarie 2022

După despărțirea de Darren Cahill, spuneam că Simona e capabilă, cu tot ce a acumulat până la 30 de ani, să fie propriul ei antrenor. Am avut acum, în sferturi la Dubai, împotriva lui Ons Jabeur, un exemplu excelent. 

Superîndemânatica tunisiancă a produs destule mingi de mare spectacol, cu scurte, taiuri de rever și de dreapta sau forehand-uri „măturătoare”. Însă grosul punctelor care i-au adus victoria, Simona le-a făcut jucând-o pe Jabeur cu mingi adânci și înălțate în preajma zonei centrale a liniei de fund, cu precădere spre rever, ca să nu deschidă unghiuri pentru dreapta explozivă a nr-lui 10 mondial. Jabeur n-a avut nici răbdarea, nici „umilința” să nu mai lovească atât de des tare, decisiv, și greșelile, forțate și neforțate, s-au adunat. Meci tactic de manual, Simona Halep!

Totuși, nu pot să nu observ unele momente de derută la serviciu ale Simonei, care erau s-o coste scump în primul set. Și faptul că nu a atacat suficient de agresiv serviciul 2 moale al lui Ons. Astfel de șovăieli ar fi taxate nemilos de adversara din semifinală, Jelena Ostapenko, aflată în forma ei „nebună”, pe care Simona o știe bine!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.